Sociální sítě
Nahoru

Sychravé večery v té nejlepší společnosti

Po roce opět vytahujeme kabáty, kozačky, čepice a hledáme způsoby, jak zvládneme ty dlouhé měsíce plné přízemních mrazíků a deště. Ale i to nehezké sychravé počasí s sebou přináší spoustu možností, jak si tento čas užít naplno a s dobrou náladou k tomu. Pusťte si novou sérii oblíbeného seriálu, uspořádejte večer s kamarádkami nebo vytvořte si ty nejoriginálnější masky na Halloween! A co by vám během dlouhých podzimních a zimních večerů rozhodně nemělo chybět? Sklenička skvělého vína i heart, které vás zahřeje přímo u srdce.

A zase ty seriály

Přiznejme si, někdy je nejlepší se jen tak zabalit do deky, dopřát si sklenici oblíbeného vína, otevřít popcorn a koukat na seriály. Skvělou podívanou přinese například nová série seriálu Black Mirror, který je kombinací blízké budoucnosti a britského černého humoru. Pakliže jste spíše romantické duše, doporučujeme například Zaklínače nebo Bridgertonovi. A pro večer s kamarádkami nezapomínejte na Emily in Paris, nebo si pusťte nové díly seriálové klasiky Sex ve městě.

Skvělou volbou pro toto seriálové období bude červené víno i heart Cabernet Sauvignon. Je příjemně šťavnaté, dobře se pije při jídle, sledování filmu nebo při jiných příležitostech, kterými rádi vyplňujeme sychravé večery. Vyznačuje se granátovou barvou se světle fialovým okrajem. Plná ovocná vůně připomíná černorybízový džem s příjemnou kořenitostí. Už po prvním doušku ucítíte bohatou chuť s vyzrálou tříslovinou doplněnou o zralé červené ovoce. K dostání například na osobnivinoteka.cz za doporučenou cenu 139 Kč.

Večery s přáteli

Nezavírejte se v chladném počasí o samotě a pozvěte kamarády na večeři. Uvidíte, že vám přátelské setkání rázem zvedne náladu a zažene všechny podzimní chmury. Za dveřmi je Halloween, co takhle společné dlabání dýní nebo kreativní večer s výrobou originálních masek? Uspořádat můžete i gurmánské setkání při skleničce výtečného vína a skvělého jídla. A protože se k sychravým večerům hodí spíše těžší a kořenitější pokrmy, doporučujeme k nim volit jemnější a harmonická vína.

Vedle nešlápnete s vínem i heart Merlot, které je plné vůní černého ovoce a pikantních chutí švestek a malin. Skvěle se hodí například k boloňským špagetám či hovězímu casserole. Vegetariánům skvěle doplní houbový stroganoff nebo karamelizovanou praženou zeleninu. K dostání například na osobnivinoteka.cz za doporučenou cenu 139 Kč.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.