Sociální sítě
Nahoru

XGIMI HORIZON Ultra: Stylový projektor do moderního interiéru

XGIMI, oceňovaný výrobce projektorů, nedávno uvedl na trh svůj vlajkový produkt nové generace HORIZON Ultra s nativním rozlišením 4K a legendárním zvukem Harman Kardon. O dokonalý obraz se stará revoluční hybridní technologie kombinující LED a laser. HORIZON Ultra je první domácí 4K projektor s dlouhou projekční vzdáleností, na kterém si můžete vychutnat obraz ve 12bitovém formátu Dolby Vision. Silnými technickými parametry a moderním designem nastavuje XGIMI opět nový standard domácí zábavy. Připravte se na nečekaně pohlcující divácký zážitek.

Odborné ocenění, stylový design

Že HORIZON Ultra jednoduše umí zaujmout, už koneckonců prokázal tím, že krátce po svém uvedení získal prestižní titul „Nejlepší projektor ke koupi, 2023-2024“ v odborné soutěži EISA. Toto ocenění se tradičně uděluje nejen za inovativní řešení a použité technologie, ale zohledňuje se také design produktu a uživatelská přívětivost. Také v tomto ohledu XGIMI dlouhodobě získává body. Vzhled HORIZON Ultra navazuje na osvědčenou tradici spojující prvky retra, moderny a minimalismu, jehož výsledkem je nenápadný šedobílý hranol, který dobře zapadne do libovolného moderního interiéru s převahou světlých tónů. Pojďme se nyní hlouběji seznámit s pozoruhodnými vlastnostmi tohoto projektoru.

Mix laserové a LED technologie

Otázka ideálního světelného zdroje je stálým tématem v diskusích o projektorech. Zatímco LED poskytuje široké barevné spektrum při tichém provozu a extrémně dlouhé životnosti, nevýhodou této technologie je nižší jas. Zastánci LED argumentují tím, že projekce filmů je spíše večerní záležitostí, kdy jas nehraje roli, a vysoký světelný výkon by byl dokonce nežádoucí. Na druhou stranu, výrobci laserových projektorů řeší otázku barevné věrnosti, případně jestli se při použití více laserových zdrojů barvy na plátně nerozkládají.

V XGIMI se proto rozhodli jít vlastní cestou a v hybridní technologii Dual Light využili široký barevný rozsah LED doplněný o laserový zdroj, který pokrývá vysoce světelné scény a podporuje kontrast. HORIZON Ultra se díky tomu může chlubit mimořádně širokým barevným gamutem na úrovni 95 % DCI-P3, který je doprovázen přesností barev na úrovni profesionálních přístrojů a jasem 2300 ISO lumenů. Obraz si divák vychutná na úhlopříčce 40 – 200″ (101 – 508 cm).

O elektronickou stránku vylepšení obrazu se stará technologie Dolby Vision, která produkuje až 40krát více světla a prokreslí tmavá místa až 10krát jasněji v porovnání s běžným obrazovým standardem.

Automatické funkce šetří váš čas

V XGIMI věří, že projektor byste měli používat stejně snadno, jako svou televizi. Zkrátka jen zapnout, a užívat si svou oblíbenou zábavu. Projektory XGIMI proto používají systém automatických úprav a nastavení, které zahrnují automatické rozpoznání plátna, korekci lichoběžníkového zkreslení obrazu při boční/stropní projekci, automatické ostření, barevnou kalibraci podle barvy podkladu a další funkce. Za zmínku stojí i systém aktivní ochrany zraku, kdy se projekce vypíná v případě rozpoznání překážky před projektorem. HORIZON Ultra přichází již se třetí generací tohoto  systému automatických úprav.

Skvělý zvuk a bohaté možnosti zábavy

Dobře vybavené domácí kino vyžaduje přesně kalibrované reproduktory a HORIZON Ultra i toto očekávání naplňuje. Duo 12W reproduktorů Harman Kardon zajišťuje strhující zvukový zážitek a splňuje standardy vysoké kvality DTS-HD a Dolby Audio. Projektor je možné využít také jako samostatný externí Bluetooth reproduktor. Integrace systému Android TV 11.0 dále poskytuje uživatelům rozsáhlou nabídku aplikací, zajímavých her, filmů, hudby a různých dalších možností zábavy. Zařízení nabízí pestrou škálu možností připojení, včetně HDMI, USB, LAN a optického kabelu, které jsou dále rozšířeny o dvoupásmovou WiFi 6 a Bluetooth 5.2. Kromě toho nechybí integrované funkce Chromecast a Airscreen, které umožňují bezproblémové sdílení obsahu z mobilních telefonů nebo notebooků. Pro herní nadšence je navíc k dispozici speciální herní režim, který zajišťuje minimální latenci ≤18 ms.

Více se dozvíte na webových stránkách www.xgimicz.cz.

Doporučená prodejní cena XGIMI HORIZON Ultra je 45 990 Kč.

Více z rubriky Hi-end video

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.