Sociální sítě
Nahoru

Ateliér Chronoshop vykraden

V noci na 11. listopadu došlo k vyloupení rodinného hodinářství Chronoshop v ulici Na Dělostřílnách v rezidenční části Prahy 6. Pachatelé do objektu vnikli kolem druhé hodiny ranní a během pár minut způsobili škodu přesahující dva miliony korun.

Zloději si odnesli hodinky německé niché značky Mühle Glashütte, švýcarské značky Squale, dražší kusy japonského brandu Seiko, hodinky Certina, Alpina a Biatec, ale především kusy ze sekundárního prodeje, na který se naše hodinářství tradičně specializuje. V tomto segmentu jsme přišli o svěřené hodinky značek Panerai, Tudor, Omega, Grand Seiko a dalších,“ vypočítává majitel Chronoshopu Jakub Sivek, který hodinářství vede spolu se svým nejstarším synem Mikulášem.

Podle jeho slov šli pachatelé na jistotu, protože secondhandové hodinky jsou na černém trhu prakticky nedohledatelné. „Jde zjevně o dobře promyšlenou akci, měli jsme již naskladněné zboží na vánoční sezonu a nyní jsme o jeho velkou část přišli. Je to pro nás zásadní zásah,“ dodává Sivek s tím, že pojišťovna Chronoshopu zřejmě nepomůže, jelikož pojistka kryje pouze zboží uložené v trezoru, což nebyl případ odcizených hodinek – k těm se pachatelé dostali rozbitím skleněných vitrín ve vnitřních prostorech hodinářství.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.