Sociální sítě
Nahoru

Tiffany & Co. započalo kreativní spolupráci s umělcem Danielem Arshamem

Společnost Tiffany & Co. oznámila nejnovější spolupráci se slavným současným umělcem Danielem Arshamem v partnerství s jednou z nejoblíbenějších franšíz populární zábavy na světě, se značkou Pokémon, a představuje capsule kolekci The Tiffany & Arsham Studio & Pokémon. Kolekce odráží estetiku Arshamova designu „Future Relics“, který je charakteristický tím, že při něm Arsham přetváří každodenní objekty do podoby archeologických nálezů ze smyšlené budoucnosti.

Kolekci inspirovala Arshamova výstava v Japonsku pod názvem A Ripple in Time, zobrazující různé podoby děl Pokémon způsobem evokujícím plynutí času. Kolekce obsahuje devět šperků od přívěsků k náhrdelníkům zobrazujícím šest ikonických postav Pokémonů, dává na odiv nevídanou kreativitu, umělecký projev a design a zároveň posiluje dlouhodobý vztah šperkařského domu Tiffany k současnému umění a ikonickým symbolům pop kultury.

„Při mém nejnovějším projektu spolupráce se značkou Tiffany jsme dali nový kontext značce Pokémon. Jako ohlédnutí za mou výstavou v Tokiu A Ripple in Time v roce 2022, jsme zasadili postavičky Pokémonů do nového kontextu a dali jsme jim nový příběh,“ uvedl Daniel Arsham, a dodal: „Jak u značky Pokémon, tak i u samotné značky Tiffany vnímáme jejich stálou kulturní přítomnost.“

Capsule kolekce Tiffany & Arsham Studio & Pokémon nabídne přívěsky z patinovaného stříbra s diamantovými akcenty se šesti oblíbenými postavičkami Pokémonů, objeví se na nich Pikachu, Charmander, Squirtle, Jigglypuff, Cubone a Mew. Designéři značky Tiffany, kteří se nechali inspirovat velmi oblíbenými sběratelskými postavami Pokémonů, vytvořili náhrdelník z patinovaného stříbra s diamantovými akcenty a všemi šesti zmíněnými Pokémony. Designéři si také pohráli s ikonickou žlutou barvou postavičky Pikachu a navrhli dva náhrdelníky z 18kt zlata s diamantovými akcenty, jeden s menším a druhý s větším přívěskem. Šperky vyrobené z patinovaného stříbra jsou baleny v modré krabičce Tiffany & Arsham Studio & Pokémon Blue Box, zatímco náhrdelníky se zlatými přívěsky Pikachu se skrývají v etujích ve tvaru koule v modré barvě Tiffany Blue® Poké Ball.

Limitovaná kolekce The Tiffany & Arsham Studio & Pokémon bude k dostání letos v prosinci v obchodě Tiffany & Co. Landmark v New Yorku, v obchodě Omotesando v Tokiu a na Tiffany.com v Severní Americe a v Japonsku.

Více z rubriky Zlato

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.