Sociální sítě
Nahoru

Psací souprava KALIGRAF – Unikátní limitka pro 30 náročných

Luxusní plnicí pera od české společnosti Wood-Factory doplnila v letošním roce hned dvě limitované edice hodinek PRIM Manufacture 1949. Novoměstská hodinářská manufaktura ELTON hodinářská nyní propojila v jedinečném projektu další mistry svého řemesla, kteří společně vytvořili unikátní psací soupravu KALIGRAF. Vyrobena bude v limitovaném počtu 30 ks s cenovkou 19 900 Kč

Plnicí pero ze vzácného dřeva Dessert Ironwood

„Železné dřevo pouště“ je nesmírně vzácný materiál, dřevo velmi pomalu rostoucího keře Olneya. Díky tomu se vyznačuje velkou tvrdostí a fascinující výraznou strukturou, která hraje celou paletou hnědých, medových a zlatavých odstínů. Pro tuto edici per bylo použito dřevo ve variantě Burl, což je nádor dřeva, který je ve spojení s tímto druhem dřeviny naprosto raritní záležitostí. Na takový nález a povolení k těžbě se čeká i roky. Všechna originální pera z limitované edice jsou na koncové kovové části ozdobena piktogramem, symbolizujícím kvalitu a eleganci. Každé pero je osazeno bicolorním hrotem s iridiovou špičkou pro jemné psaní. Součástí sady je inkoust černé barvy ve stylovém skleněném kalamáři.

Limitovanou edici per vytvořila společnost Wood-Factory z Jizerských hor, která se specializuje na ruční výrobu plnicích i kuličkových per z klasických i exotických druhů dřeva.

Pouzdro dokonalé v každém detailu

Kožené pouzdro, které chrání vzácné pero při každodenním použití, pochází z Ateliéru Mairych Leather Art.

Vyrobeno je z nejlepších třísločiněných usní na světě z věhlasných koželužen v Toskánsku v Itálii, Carlo Badalassi a Conceria Walpier. Tabáková barva pouzdra se světle hnědými tóny a zajímavou strukturou olejového povrchu s efektem pull up je zkombinovaná s černou průvlečnou částí, na které je embosován piktogram. Celé pouzdro, jehož tvar byl navržen pouze pro sadu KALIGRAF, je vyrobeno tradičním způsobem, čistě ručně. Každý řez, každý steh. Hrany jsou broušené, vyhlazené, barvené ebenovou černí a voskované.

Výjimečné věci si zaslouží výjimečný obal

Ručně zhotovené balení z nejkvalitnějších materiálů navrhla a s velkou péčí a precizností také vyrobila česká designérka Alena Oklamčáková. Sadu doplňuje vosk na péči o kožené pouzdro, díky kterému si uchová svou elegantní krásu i při častém používání. Sada KALIGRAF je určena pro všechny, kdo ocení pečlivou ruční práci, řemeslnou zručnost a tradici.

Více z rubriky Módní doplňky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.