Sociální sítě
Nahoru

Tambour ve zlatě: Všestrannost na zcela nové úrovni

Na konci letošního jara vstoupila značka Louis Vuitton do nové éry moderního hodinářství a uvedla novou variaci své klíčové kolekce hodinek – Tambour.

Jako součást zásadního odkazu původní kolekce byly zachovány některé vizuální prvky – pouzdro ve tvaru bubínku se zaoblenými boky, luneta nesoucí 12 písmen formujících nápis Louis Vuitton a výrazný objem vertikálního profilu hodinek. Jiné detaily byly přepracovány a inovovány. Absolutní novinkou pak byl integrovaný náramek, díky kterému nový model Tambour dokonale pasuje k modernímu, sportovně-elegantnímu stylu.

Ke dvěma modelům z oceli se nyní přidávají tři nové variace Tambour: první je z oceli v kombinaci s růžovým zlatem a šedivým číselníkem, druhá z růžového zlata s hnědým číselníkem a třetí ze zlata žlutého ve spojení s bílým číselníkem. Zatímco ocelové modely předvádí jedinečnou čistotu nového designu kolekce Tambour, zlaté modely povznášejí jeho rafinovanost a eleganci.

Model Tambour z oceli a růžového zlata svým minimalistickým stylem ještě pozvedá působivost celoocelových modelů a staví do popředí detaily různých úprav a řemeslného zpracování. Tento dvoubarevný model s vybranými elementy v růžovém zlatě – centrální články, korunka, luneta, hodinové indexy a ručky – zosobňuje tradici klasického luxusu módního domu Louis Vuitton.

Hodinky, které jsou exkluzivním kouskem stvořeným pro každodenní nošení, předvádí nadčasovost ruku v ruce s modernitou, a nevtíravý, ale zároveň i výrazně působivý styl.

Pro ty, co se rádi ponoří do náručí vzácných kovů, je jako stvořený model Tambour z růžového zlata. Oslní bohatostí barev, která zdůrazňuje elegantní design pouzdra a skulpturální linie jeho oblých křivek. Hřejivé tóny růžového zlata harmonicky zdůrazňují kontrastní povrchy, tmavě hnědý číselník vzdává hold historickému odkazu módního domu Louis Vuitton a originálnímu barevnému schématu hodinek Tambour.

Na první pohled zaujme i náramek, který kombinuje kartáčované a leštěné články s jemně zakulacenými a leštěnými boky.

Hodinky Tambour jsou k dispozici také v jednoduše elegantní variantě s pouzdrem a integrovaným náramkem ze žlutého zlata. Harmonie matných a leštěných částí staví na odiv rafinovaný půvab tohoto modelu. Tento model v elegantním odstínu, zkombinovaným s texturovaným bílým číselníkem a indexy ze žlutého zlata, vyniká působivým a energickým designem.

Působivost a všestrannost kolekce Tambour vychází z ideálních proporcí hodinek a textury jejich propracované formy. Důležitou roli samozřejmě hraje i vysoce kvalitní strojek LFT023 s certifikací chronometru, vyrobený v La Fabrique du Temps Louis Vuitton ve spolupráci s Le Cercle des Horlogers. Kalibr LFT023 má přesnost měření času v intervalu -4 a +6 vteřin za den. Rezervu chodu v délce 50 hodin zajišťuje vysoce inertní mikro-rotor z 22karátového růžového zlata.

Závazek módního domu v oblasti výkonu měření času stojí v popředí kolekce Tambour a udává také zlatý standard pro hodinářskou výrobu značky Louis Vuitton. Standard, který se nyní zhmotňuje v podobě nových modelů z kolekce Tambour.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.