Sociální sítě
Nahoru

Hodinářství Koscom slaví výročí limitovanou edicí hodinek

Hodinářství Koscom letos oslavilo 33 let od založení a k tomuto jubileu si nadělilo limitovanou edici hodinek vytvořených ve spolupráci s německou značkou Tutima. Vzniklo symbolicky pouhých 33 kusů.

Koscom jednu limitovanou edici hodinek představil již před třemi lety k 30. výročí založení společnosti, přičemž tehdy se jednalo o první takový počin na českém trhu. Partnerem pro tuto prvotinu byla značka Union Glashütte a tentokrát padla volba opět na výrobce ze saského městečka Glashütte, a to rodinnou značku Tutima.

Glashütte leží kousek od českých hranic, často tam vyrážíme se zákazníky na výlet, aby si v tamních manufakturách mohli na vlastní oči prohlédnout, jak hodinky vznikají. S Tutimou máme velmi blízký vztah, který již dávno přerostl hranice byznysu, a tak bylo logickou volbou, že jsme se společně pustili do našich výročních hodinek,“ uvedl Jan Štefl z hodinářství Koscom.

Výsledkem několikaměsíčního plánování jsou hodinky vycházející z řady M2 Coastline, oproti sériovým modelům se ale liší v několika aspektech. Jejich pouzdro z broušeného titanu a integrovaný náramek ze stejného materiálu jsou vyvedeny v rámci značky vůbec poprvé v celočerném provedení, kterého bylo dosaženo povrchovou úpravou pomocí technologie PVD.

Jedná se také o první hodinky kolekce M2 Coastline, které nejsou vybaveny indikací data či dne v týdnu. Plocha číselníku tak není narušena datovým okénkem a díky tomu vyniká gradientní kouřový odstín barvy „Koscom Blue“, jenž zaujme hrou neustále se měnících tónů přecházejících z modré až po černou.

Před třemi lety jsme zákazníkům nabídli edici hodinek v potápěčském designu, tentokrát jsme přišli se sportovními hodinkami s pilotním rodokmenem. Cílem bylo vytvořit odolné hodinky pro každou příležitost a především pro volný čas, proto jsme cíleně vynechali ukazatele dne a data, aby se jimi majitelé hodinek zbytečně nerozptylovali,“ dodal za Koscom Vojtěch Pospíšil.

Sportovního ducha hodinek dokládá i vysoká voděodolnost 300 metrů, samozřejmostí pak je i použití luminiscenčního nátěru Super-LumiNova® na výrazných kontrastních indexech a hodinové i minutové ručce. Tím je garantovaná snadná čitelnost za jakýchkoliv světelných podmínek. Parametry hodinek tak rozhodně nedělají ostudu zmíněnému pilotnímu původu hodinek.

Model Tutima M2 Coastline je inspirován hodinkami Tutima NATO Chronograph, které byly vyvinuty v roce 1984 pro piloty německé armády a dodnes jsou jejich oficiálními služebními hodinkami,“ vysvětlil Alexander Philipp ze značky Tutima.

Zadní víčko hodinek zdobí směrová růžice odkazující právě na spojitost s modelem NATO Chronograph a také česky psaný nápis uvádějící, že se jedná o limitovanou edici pro hodinářství Koscom. Každý kus edice je také vybaven individuálním číslem. Hodinky jsou již dostupné s cenovkou 56 990 Kč.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.