Sociální sítě
Nahoru

Ples jako Brno odtajňuje program

Jedenáctý ročník ikonického Plesu jako Brno připadá na poslední lednovou sobotu 27. 1. 2024. A hlásí zcela vyprodáno. Program přitom odtajňuje až teď. Na plesu hosté protančí střevíce po boku českého zpěváka a frontmana kapely Kryštof Richarda Krajča.

Taneční kreace na parketu brněnské funkcionalistické Fait Gallery hosté předvedou také v doprovodu orchestru Moondance, který je známý z televizní soutěže Stardance. Do Brna zamíří také česká zpěvačka a držitelka Ceny Thálie Dasha. A to není vše. Přijede také slovenská skupina No Name a pořádný hudební hurikán přiveze zpěvák Dalibor Janda. Večer uzavře rakouská kapela MAmusic, která pravidelně hraje na Vídeňském plese.

Delikátní pokrmy, šampaňské, nápaditá produkce i několik koncertů v řadě. To je královský Ples jako Brno, na který každým rokem do moravské metropole míří hosté z celého Česka. Dva měsíce před událostí hlásil ples vyprodáno. „Ples jako Brno je o posouvání hranic. S každým ročníkem se snažíme pozvednout laťku zase o kus výše.

Není to jen o hudebním programu, který bude i letos našlapaný, ale také o detailech v produkci celého večera. Aktuálně pracujeme na plesovém menu, jehož tvorba zabere několika šéfkuchařům více než tři měsíce. Ples jako Brno je zážitkem na každém kroku a ani u 11. ročníku tomu nebude jinak,“ říká jeden z organizátorů Plesu jako Brno Tomáš Pakosta.

Hosté se mohou těšit na několik koncertů během jediného večera. „Na Plesu jako Brno přivítáme oblíbeného českého zpěváka Richarda Krajča či dechberoucí orchestr Moondance, který je známý také z televizní soutěže Stardance. Do Brna zamíří i zpěvačka Dasha, držitelka Ceny Thálie z roku 2010.

Od slovenských sousedů k nám svou show přiveze skupina No Name. A velmi se těšíme na vystoupení zpěváka a textaře Dalibora Jandy, který patří k nejnápaditějším melodikům české populární hudby. Dodnes nazpíval více než 150 písní a pouze pár z nich sám netextoval. Večer uzavře rakouská kapela MAmusic, jež pravidelně hraje na Vídeňském plese,“ odtajňuje perly z hudebního programu produkční Plesu jako Brno Ludmila Bušová s tím, že během večera bude pro hosty připraveno i několik dalších překvapení, která nebudou dopředu odhalena.

Kromě nabitého programu patří k Plesu jako Brno vytříbený catering. O promyšlené plesové menu se od prvního ročníku stará brněnská restaurace Valoria, která se pyšní třicetiletou historií. Pro 11. ročník hlásí velkou novinku.

„Jsme nadšení, že se k nám přidá i mistr svého oboru Zdeněk Pohlreich, který bude na Plesu jako Brno poprvé. Spolupracujeme s ním na plesovém menu, jehož příprava zabere více než tři měsíce. Už nyní mohu prozradit, že se hosté mohou těšit na unikátní gastronomické kombinace. Bude to kulinářský orchestr,“ popisuje Tomáš Pakosta.

Ples jako Brno není jen o zábavě, ale rovněž o sounáležitosti. Chybět tak opět nebude dobročinná aukce, díky níž Ples jako Brno pomohl za posledních 10 ročníků částkou přesahující 10 milionů korun. „Věříme, že i během 11. ročníku pomůžeme tam, kde je potřeba. Spolupracovat budeme opět s nadacemi, které podávají pomocnou ruku seniorům i dětem. Za předchozí ročníky ples pomohl částkou přesahující deset milionů korun,“ uzavírá jeden z organizátorů Plesu jako Brno Bedřich Snášel. Moderátorem aukce i celého večera bude Libor Bouček. Ikonický Ples jako Brno má dva měsíce před událostí zcela vyprodáno. „V tuto chvíli je pouze možné být náhradníkem, pokud by se někdo nemohl zúčastnit,“ uzavírá Snášel.

Ples jako Brno je nejluxusnější plesovou událostí roku. V roce 2023 se odehrál jubilejní 10. ročník. Luxusní galavečer se hlásí ke svému městu i místu konání. Hosté stráví půvabný večer v okouzlujícím prostoru Fait Gallery, která vznikla z bývalé strojírenské haly průmyslníka Friedricha Wanniecka.

Industriální prostor se na jeden večer promění pod rukama designerů a aranžérů v jedinečný taneční sál, jehož atmosféru podtrhuje pestrý hudební a zábavný program a nápadité cateringové menu ze špičkového brněnského restaurantu Valoria. Plesové menu připravují mistři gastronomie přes tři měsíce.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.