Sociální sítě
Nahoru

Tourbillon ke sto letům výročí značky Delma

Stoleté výročí švýcarské značky Delma přineslo pozoruhodné ocelové hodinky limitované příznačně sty kusy. Delma 1924 Tourbillon budou navíc prodávány za pouhých 240 300 Kč, což je vzhledem ke komplikovanosti počinu velmi zajímavá cenovka.

41mm hodinky mají za úkol šířit věhlas společnosti Delma, který vyrábí své hodinky nepřetržitě už od roku 1924. Na počest tohoto historického milníku vytvořila hodinky osazené 100% švýcarským strojkem v kombinaci s rafinovaným ciferníkem, pouzdrem a náramkem, které tvoří elegantní celek.

Přestože značka chtěla, aby hodinky Delma 1924 Tourbillon byly k dostání příznivou cenu, nechtěla připustit myšlenku, že by strojek pocházel ze vzdálené země. Jednoduše řečeno, musel být švýcarský. Společnost navíc nechtěla zvolit nějaký standardní kalibr, ale hledala něco výjimečného, vlastní strojek, který by zahrnoval její vlastní konstrukční nápady. Bylo totiž důležité, aby tato limitovaná edice hodinek byla klasikou s pozdějším datem, prodchnutou DNA značky a respektující její bohaté dědictví.

Strojek tourbillonu navrhli přímo hodináři značky Delma, přičemž samozřejmě využila vývojové a technické zkušenosti třetí strany – v tomto případě Oliviera Moryho, spoluzakladatele společnosti BCP Tourbillons sídlící v La Chaux-de-Fonds. Kromě toho vedení společnosti Delma navázalo kontakty s několika specializovanými firmami z regionu, aby získali komponenty pro svůj 100% Swiss made strojek. Příkladem je společnost Atokalpa, sesterské dílny Parmigiani Fleurier. Srdcem je kalibr DT100.01 vyžadující manuální nátah a disponující rezervou chodu 105 hodin. Samozřejmě je dekorovaný dekorem perlage a Côtes de Genève.

Více z rubriky Tourbillony

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.