Sociální sítě
Nahoru

Toyota představuje novou Camry

Toyota představuje novou tvář svého sedanu Camry, která nově používá hybridní pohon páté generace přinášející vyšší výkon, nižší spotřebu, a větší požitek z jízdy. Výroba nového modelu bude zahájena v červnu 2024. První vozy budou v českých showroomech koncem léta 2024 a předprodej začne v dubnu 2024.

K okamžitě rozpoznatelným změnám designu patří nová rozmáchlá příď ve tvaru žraloka kladivouna, výrazně přepracované světlomety a efektní charakteristické křivky až po samotnou záď vozu.

Úpravy v interiéru přinesly vzdušnou atmosféru z pohledu řidiče i předního spolujezdce. Jasně patrné je zde úsilí návrhářů vytvořit luxusní charakter s dokonale sladěnými dekory, materiály a povrchy.

Dále jsou k dispozici nové multimediální systémy a digitální přístrojový štít včetně rychlejší a jednodušší konektivity i lepší odezvy. Nový model je kromě toho standardně vybaven nejnovější generací systému Toyota Safety Sense, jenž zahrnuje ucelený paket bezpečnostních funkcí a systémů na podporu řízení.

Camry, která je již bezmála 40 let globálním modelem značky Toyota, definuje měřítka kategorie sedanů, pravidelně zaujímá pozici nejprodávanějšího vozu, a na mnoha trzích dokonce hraje roli vlajkové lodi značky. Od premiéry modelu se celosvětově prodalo přes 21 milionů vozů s označením Camry.

Úkolem modernizovat a zatraktivnit elegantní a vytříbený styl Camry bylo pověřeno firemní designové studio CALTY se sídlem v Kalifornii. Cílem návrhářů bylo vytvořit robustnější vzhled vyjadřující sofistikovanost, sportovní charakter a zábavné jízdní vlastnosti.

Nejvýraznější změna je patrná na přídi v souladu s novým designovým jazykem značky Toyota. Vozu tak propůjčuje nízký zkosený tvar, zdůrazněný štíhlými a ostře zalomenými světlomety, které jsou rovněž nové.

Dynamický charakter při pohledu na záď umocňuje prodloužený převis a snížená linie střechy, zatímco efektní boční křivky, sbíhající se až k emblému na zádi vozu, evokují vizuální efekt praku. Na zádi zaujmou i nově tvarované zadní sdružené svítilny v provedení dekoru a víka zavazadelníku se odrážejí tvary kladivouna z přídě vozu.

Z přepracovaného interiéru je na první pohled zřejmý prémiový charakter a elegance v podobě rafinovaného, moderního a komfortního prostředí. Ústředním bodem kokpitu obepínajícího řidiče je nový displej multimediální soustavy na středovém panelu při zachování vzdušné atmosféry z pohledu řidiče i předního spolujezdce.

Návrháři se snažili zajistit vysokou konzistenci v kvalitě a zpracování materiálů použitých na čalounění a obkladech ve prospěch harmonického a luxusního vzhledu. Součástí nově koncipovaného přístrojového panelu je markantní plastická část připomínající hmatník kytary. Konstrukce s promyšlenou logikou propojuje celou řadu komplexních součástí do jediného celku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.