Sociální sítě
Nahoru

Falkensteiner Hotel Montafon: Prvotřídní azyl na západě Rakouska

Malebné údolí Montafon proslulo v Čechách spíše veteránskou rallye Silvretta Classic, nežli lyžováním. To je ale velká škoda. Čtyřicet kilometrů táhnoucí se údolí ústící ve švýcarské pohoří Silvretta si oblíbil během svého života i Ernest Hemingway. V té době samozřejmě areál nedisponoval téměř 250 kilometry sjezdovek, lanovky tyčící se nad hotelem Posthotel Rössle v Gaschurnu, v němž byl ubytovaný, zde však už existovaly. A aby ne. Oblast patří ke sněhem nejlépe zásobované v celém Rakousku.

Z údolí je možné využít hned dva lyžařské svahy, areály Hochjoch a Nova, jež jsou nově propojeny kabinovou lanovkou. Na ty navíc navazuje menší dvojice Golm a Gargellen, který si oblíbili hlavně vyznavači freerideu. Montafon staví převážně na zážitcích, což je dáno jeho polohou na rakousko-švýcarské hranici, a tak si zde lze objednat ranní lyžování se snídaní na horní stanici nejdelší místní sjezdovky Hochjoch Totale v nadmořské výšce 2 430 metrů nad mořem.

Největší novinkou oblasti je bezpochyby otevření letoviska Falkensteiner Hotel Montafon, který se stal v pořadí již sedmadvacátým rezortem rodinné společnosti. Pětihvězdičkový hotel tak ihned konkurenci nasadil opravdu vysokou laťku, a to díky příkladnému mixu udržitelnosti a pojetí luxusu.

Nejmladšímu členovi sítě Falkensteiner Hotels & Residences, fantasticky umístěnému na dobrodružné hoře Golm nedaleko Tschaggunsu, byl kompenzací emisí udělen status klimaticky neutrálního hotelu. Kromě toho byl již před svým otevřením členem exkluzivního sdružení „Leading Hotels of the World“.

Není divu, že jako významný ambasador byl přijat švýcarský lyžařský závodník a olympijský vítěz Beat Feuz, který bude k dispozici jako společník na svazích během plánovaných akcí. Zalyžovat si po boku ikony alpského lyžování a popovídat si o dvou zimních olympijských hrách, jichž byl součástí, se však podaří jen některým vzácným hostům. Mimochodem, přímo nad hotelem se rozprostírá 44 udržovaných kilometrů sjezdovek různých obtížností.

Hotel, umístěný strategicky uprostřed chráněné přírodní oblasti, se pyšní výjimečnou architekturou sázející na moderní pojetí alpského stylu. Fasáda a prostorné venkovní zázemí se tak harmonicky začleňuje do prostředí lyžařského a turistického areálu, čímž nádherně dotváří krajinný ráz.

Hotel disponuje 123 velkoryse pojatými pokoji s dech beroucím výhledem, který ocení jak dospělí, tak jejich děti. V novém hotelu Falkensteiner Montafon je šetrné zacházení s životním prostředím a jeho zdroji nejvyšší prioritou. Koncept zaměřený na budoucnost se soustředí na regionalitu a udržitelnost. Je realizován prostřednictvím široké nabídky aktivit a zábavy pro děti s prvky ekozábavy přes ekologické rangery, kteří hosty provázejí okolím, až po inovativní zdroje šetřící kulinářský koncept „Via Alpina“. Falkensteiner Hotel Montafon je také partnerem iniciativy Turn to Zero, která podporuje podniky při zlepšování jejich klimatické rovnováhy a doprovází je při snižování emisí skleníkových plynů.

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.