Sociální sítě
Nahoru

Dopřejte si momenty radosti s Kneipp pro lepší spánek

Všichni víme, jak důležitou roli hraje kvalitní spánek, ne vždy ale můžeme říct, že spíme dobře a dostatečně. Co tuto důležitou rutinu nejčastěji narušuje a jak ji zlepšit, abychom se ráno probouzeli odpočatí a vyspaní do krásy?

V dnešní zrychlené společnosti je každodenní program většiny z nás natolik nabitý, že může mít negativní dopad na spánkový režim. Nejčastějším narušitelem kvalitního spánku bývá stres, který nám brání usnout, ale také digitální technologie, kdy modré světlo proudící z obrazovek negativně působí na tvorbu důležité spánkového hormonu melatoninu. Vliv má samozřejmě i to, jak a kdy se stravujeme. Před ulehnutím do postele je vhodné nepít kávu, ale ani zelený čaj, jenž obsahuje velké množství kofeinu, a vyvarovat se tučným, smaženým, kyselým nebo příliš ostrým jídlům. Pro kvalitně strávenou noc ale můžete udělat ještě víc.

Zklidňující koupel

Než se oddáte sladkému snění, můžete tělo i mysl uvolnit v horké lázni. Teplá voda totiž zvýší teplotu tělesnou poté, co vylezete z vany, zajistí její přirozený pokles, jenž tělu signalizuje, že je čas na odpočinek. Chtěný efekt ještě podpoříte, pokud do vany přidáte koupelovou sůl z řady Good Night od značky Kneipp s olejem ze švýcarské borovice, jenž pomáhá snižovat srdeční frekvenci a navozuje tak stav ideální pro spánek. O tento efekt se nemusíte připravit ani tehdy, kdy upřednostňujete před vanou rychlejší sprchu. Relaxační vůně sprchového gelu Good Night vás pomalu přenese do říše snů.

Na ložnici záleží

Součástí spánkové hygieny je kromě pravidelnosti – tedy chodit spát a vstávat každý den ve stejnou dobu – také příprava ložnice. Ta by měla být příjemně zařízená, aby vám v ní bylo útulno, dostatečně větraná, a večer v ní nezapomeňte snížit topení na 15 – 18 °C. Pokud můžete, vystěhujte z ní všechny elektronické přístroje, především televizi – místo filmů a seriálů se před spaním věnujte třeba meditaci nebo četbě, které mnohem lépe navodí ospalost. Ložnici také můžete provonět esenciálními oleji, jež navozují uklidňující atmosféru (např. levandule, mandarinka, meduňka či borovice) a než do ní zamíříte, zkuste tělo uvolnit pomocí krátké masáže. Stačí nanést tělový olej z řady Good Night na pokožku, a krouživými pohyby ho vmasírovat. Obzvlášť se zaměřte na dlaně rukou, chodidla a lýtka, kde bývají největší tenze.

Klidný spánek až do rána

Pokud se vám před spaním honí hlavou nejrůznější myšlenky, které vám nedovolí odplout do říše snů, netlačte na pilu. Pokud „nezaberete“ do půl hodiny, přestaňte se snažit a raději jděte dělat něco jiného, ovšem klidného a pomalého. Třeba si chvilku čtěte, uvařte si meduňkový čaj, nebo se trošku projděte po bytě / domě. Jestli ani to dlouhodobě nezabírá, můžete vyzkoušet doplněk stravy Kozlík Night s výtažky z kozlíku lékařského, který přispívá ke zklidnění mysli a celkové duševní pohodě. Jedna tableta obsahuje 500 mg prášku z kořene kozlíku lékařského, což je bylinka, která přispívá nejen k podpoře spánku, ale i celkové relaxaci organismu a pomáhá snižovat stres. Kozlík Night neobsahuje lepek ani laktózu a je tedy vhodný i pro osoby s intolerancí na ty tyto složky. A ještě jeden tip na závěr – k lepšímu spánku přispívá také dlouhodobé otužování, které celkově zklidňuje, snižuje stres a podporuje tvorbu melatoninu, což mimo jiné dopomáhá k plnohodnotnému nočnímu odpočinku.

Značka Kneipp a léčivá síla přírody

Tradiční německá značka Kneipp vychází z více než 130leté fillosofie kněze a bylinkáře Sebastiana Kneippa. Již mnoho let přináší kosmetiku na přírodní bázi a doplňky stravy, které napomáhají harmonii těla a duše. Produkty Kneipp uživatelům pomáhají vyvážit poměr negativních vlivů (jako jsou stres, napětí, nedostatek spánku) pozitivními prožitky. A protože spánek je jedním z pilířu pevného zdraví a vitality, vytvořila značka holistickou řadu Good Night a má také vysoce funkční doplňky stravy zaměřené právě na podporu spánku a psychické pohody. Využijte léčivé síly přírody a dejte sbohem probdělým nocím a přivítejte do svých dní malé, pravidelné okamžiky radosti, které nám pomáhají vystoupit z tlaku povinností.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.