Ještě to není ani rok co se otevřel Resort Český les a ke stávající hlavní budově Aparthotelu Železná na sklonku podzimu přibyl nový sesterský koncept v podobě butikového hotelu vzniklého v budově někdejší prvorepublikové školy.
Pouhých osm pokojů s velkorysou prostorovou dotací a elegantním pojetím interiéru inspirovaným zemitými tóny okolní přírody nabízí intimní atmosféru a nebývalou míru soukromí na dohled hlubokým lesům chodského pohraničí, nicméně i v případě této novinky je hostům k dispozici již etablovaná restaurace Hvozd v hlavní budově resortu nabízející odlehčenou moderní intepretaci regionálních receptů ve stylu comfort food.
Šéfkuchař Martin Šiling na novém zimním menu představuje třeba své pojetí tradiční kulajdy s houbami, sušený jelení hřbet z místní obory s žampiónovým coulis a houbovým demi glace nebo kuře na majoránce s hlívou a zelným bramborákem.
Hvězdnou sezóny je pečený filet z jesetera s květákovým salátkem s rozinkami a cibulovou espumou, přičemž ryba je v tomto případě opravdu maximálně čerstvá – Hvozd totiž disponuje vlastním chovem v jen pár set metrů vzdáleném rybníku Železný, jenž je součástí obory Srdíčko.