Restaurace | 2.2.2024 | Jan Pešek

Dary lesa v restauraci Hvozd

Ještě to není ani rok co se otevřel Resort Český les a ke stávající hlavní budově Aparthotelu Železná na sklonku podzimu přibyl nový sesterský koncept v podobě butikového hotelu vzniklého v budově někdejší prvorepublikové školy.

Pouhých osm pokojů s velkorysou prostorovou dotací a elegantním pojetím interiéru inspirovaným zemitými tóny okolní přírody nabízí intimní atmosféru a nebývalou míru soukromí na dohled hlubokým lesům chodského pohraničí, nicméně i v případě této novinky je hostům k dispozici již etablovaná restaurace Hvozd v hlavní budově resortu nabízející odlehčenou moderní intepretaci regionálních receptů ve stylu comfort food.

Šéfkuchař Martin Šiling na novém zimním menu představuje třeba své pojetí tradiční kulajdy s houbami, sušený jelení hřbet z místní obory s žampiónovým coulis a houbovým demi glace nebo kuře na majoránce s hlívou a zelným bramborákem.

Hvězdnou sezóny je pečený filet z jesetera s květákovým salátkem s rozinkami a cibulovou espumou, přičemž ryba je v tomto případě opravdu maximálně čerstvá – Hvozd totiž disponuje vlastním chovem v jen pár set metrů vzdáleném rybníku Železný, jenž je součástí obory Srdíčko.

Související články
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz