Sociální sítě
Nahoru

Dary lesa v restauraci Hvozd

Ještě to není ani rok co se otevřel Resort Český les a ke stávající hlavní budově Aparthotelu Železná na sklonku podzimu přibyl nový sesterský koncept v podobě butikového hotelu vzniklého v budově někdejší prvorepublikové školy.

Pouhých osm pokojů s velkorysou prostorovou dotací a elegantním pojetím interiéru inspirovaným zemitými tóny okolní přírody nabízí intimní atmosféru a nebývalou míru soukromí na dohled hlubokým lesům chodského pohraničí, nicméně i v případě této novinky je hostům k dispozici již etablovaná restaurace Hvozd v hlavní budově resortu nabízející odlehčenou moderní intepretaci regionálních receptů ve stylu comfort food.

Šéfkuchař Martin Šiling na novém zimním menu představuje třeba své pojetí tradiční kulajdy s houbami, sušený jelení hřbet z místní obory s žampiónovým coulis a houbovým demi glace nebo kuře na majoránce s hlívou a zelným bramborákem.

Hvězdnou sezóny je pečený filet z jesetera s květákovým salátkem s rozinkami a cibulovou espumou, přičemž ryba je v tomto případě opravdu maximálně čerstvá – Hvozd totiž disponuje vlastním chovem v jen pár set metrů vzdáleném rybníku Železný, jenž je součástí obory Srdíčko.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.