Sociální sítě
Nahoru

Dary lesa v restauraci Hvozd

Ještě to není ani rok co se otevřel Resort Český les a ke stávající hlavní budově Aparthotelu Železná na sklonku podzimu přibyl nový sesterský koncept v podobě butikového hotelu vzniklého v budově někdejší prvorepublikové školy.

Pouhých osm pokojů s velkorysou prostorovou dotací a elegantním pojetím interiéru inspirovaným zemitými tóny okolní přírody nabízí intimní atmosféru a nebývalou míru soukromí na dohled hlubokým lesům chodského pohraničí, nicméně i v případě této novinky je hostům k dispozici již etablovaná restaurace Hvozd v hlavní budově resortu nabízející odlehčenou moderní intepretaci regionálních receptů ve stylu comfort food.

Šéfkuchař Martin Šiling na novém zimním menu představuje třeba své pojetí tradiční kulajdy s houbami, sušený jelení hřbet z místní obory s žampiónovým coulis a houbovým demi glace nebo kuře na majoránce s hlívou a zelným bramborákem.

Hvězdnou sezóny je pečený filet z jesetera s květákovým salátkem s rozinkami a cibulovou espumou, přičemž ryba je v tomto případě opravdu maximálně čerstvá – Hvozd totiž disponuje vlastním chovem v jen pár set metrů vzdáleném rybníku Železný, jenž je součástí obory Srdíčko.

Více z rubriky Restaurace

  • Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

    Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...

    Jan Pešek15.7.2024
  • PRU58 myslí i na vegany

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové lunch menu. Podává se vždy ve všední den od 11:00 do 15:00 a příchozí...

    Marek Zelený8.7.2024
  • Vejce Benedikt, které musíte ochutnat

    Restaurant Deer v centru Prahy je vyhlášeným místem s těmi nejlepšími večeřemi, kde každé jídlo vypráví svůj příběh. Kvalitní suroviny od...

    Marek Zelený1.7.2024
  • Ocenění Wine Spectator putuje do pražského Four Seasons

    Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento...

    Marek Zelený27.6.2024
  • Léto u moře i v Praze

    Restaurace Hliněná bašta sice stojí u rybníka v Průhonicích, ale připadáte si tu jako na břehu moře, zvlášť když vám na...

    Jan Pešek19.6.2024
  • Tajné fígle šéfkuchaře Tritonu

    Umění fermentace dobývá české kuchyně. Tomáš Kohút z pražské restaurace Triton s jeho pomocí připravuje chuťově výrazné omáčky i černou jablečnou...

    Marek Zelený19.6.2024
  • „Izakaya Takeover“ s šéfkuchařem Jakubem Horákem v restauraci Zen

    Zažijte večer plný chutí exotického Japonska a speciálního způsobu stolování IZAKAYA. Restaurace ZEM v hotelu Andaz Prague představuje „Izakaya Takeover“, exkluzivní...

    Marek Zelený14.6.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek14.6.2024
  • Tento steak prosím

    Terasa U Prince je vyhlášenou restaurací s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí. Tento pohled ocenilo již několik zahraničních žebříčků. Ikonické...

    Marek Zelený11.6.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.