Sociální sítě
Nahoru

Čas na výměnu matrace nastal právě nyní

Začátek nového roku je skvělou příležitostí zbavit se starých návyků a provést změny, které zlepší váš život. Ale také uklidit od podlahy svůj domov, který může být po sváteční horečce poměrně zanedbaný. Jednou z oblastí, která by neměla být opomíjena, je ložnice – přesněji řečeno matrace. Právě na ní trávíte třetinu svého života, tak proč její dobrý stav neudělat v novém roce prioritou?

Kvalitní matrace je pro plnohodnotný spánek nezbytná. Po letech používání však může matrace začít ztrácet svou schopnost poskytovat všechny důležité výhody, proto je čas začít se poohlížet po nové. Český výrobce MORAVIA COMFORT vám poradí, podle čeho určit, že vaše matrace už dosloužila a jak si vybrat jejího kvalitního náhradníka.

Riziko alergií i bolestí zad

Výměna staré matrace za novou je klíčovým krokem k udržení optimálního zdraví a pohody spánku. Během roků se v matraci nahromaďují prachové částice a kousky vaší kůže, pot. Tyto nečistoty negativně ovlivňují nejen kvalitu vzduchu v ložnici, mohou vyvolat i alergické reakce. Kromě toho mohou staré matrace zadržovat vlhkost, což vytváří ideální prostředí pro rozvoj plísní a bakterií. Dlouhodobý kontakt s těmito škodlivými látkami stojí za různými zdravotní problémy, včetně nepříjemných respiračních obtíží.

Další nebezpečím staré matrace je ztráta podpůrných vlastností. Matrace, která přichází o svou původní elasticitu a tuhost, nedokáže během spánku poskytnout tělu správnou oporu. To může vést k bolestem zad, svalů a kloubů, ale může to i zhoršovat problémy s páteří, jako je například skolióza. Naopak, kvalitní nová matrace dokáže správně rozložit váhu těla, udržovat páteř v optimální poloze a minimalizovat tlak na klouby. To přináší nejen okamžitou úlevu od bolesti a nepohodlí, ale pomáhá také předcházet dlouhodobým zdravotním komplikacím spojeným se špatným spánkem a nevhodnou podporou těla během noci.

Čas na výměnu

Existuje několik signálů, které naznačují, že je vhodná doba vyměnit starou matraci za novou. Prvním a nejzřetelnějším je viditelný fyzický stav matrace. Pokud zaznamenáte výrazné prohlubně, nerovnosti nebo známky opotřebení na povrchu matrace, je zřejmé, že matrace ztratila svou původní podporu a tuhost. Dalším indikátorem je výskyt nevysvětlitelných bolestí zad nebo kloubů po probuzení. Pokud začnete pociťovat nepříjemné tlaky nebo bolesti, může to být způsobeno tím, že matrace již nedokáže poskytnout dostatečnou podporu vašemu tělu.

Dalším důležitým faktorem je stáří matrace. Většina odborníků doporučuje vyměnit matraci každých 8 let. Pokud máte matraci po tuto dobu, zvažte její výměnu, i když zatím nejeví žádné zjevné fyzické změny.

Vybírejte to nejlepší

Při výběru matrace je klíčové hledat kvalitu a inovace pro zajištění optimálního spánku. V tomto směru je investice do produktu od českého výrobce MORAVIA COMFORT moudrým rozhodnutím. S bohatou historií od roku 1975, firma kombinuje tradiční řemeslné znalosti s moderními technologiemi a vytváří vysoce kvalitní matrace z různých materiálů: polyuretanové pěny KOMFORTAN, VISCOR pěny, v nabídce však najdete i taštičkové matrace a matrace s latexem.

Certifikace a testování zaručují vysokou kvalitu, přičemž výrobce aktivně snižuje ekologický otisk přidáním recyklovatelných vláken a recyklované pěny ECOREPUR. MORAVIA COMFORT je etablovaným hráčem na evropském trhu, dodávajícím kvalitní matrace do zdravotnických zařízení, hotelů a domovů. Investice do jejich produktů znamená investici do komfortu, kvality spánku a ohleduplnosti k životnímu prostředí.

Více z rubriky Ložnice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.