Sociální sítě
Nahoru

Věčné chorvatské léto v restauraci Deco

Oblíbená chorvatská rybí restaurace Deco v pražských Modřanech změnila svou adresu. Po více jak dekádě své existence se posunula o zhruba 200 metrů, a to do nových prostor vzdušnějších prostor v prvním patře domu nacházejícího se na Obchodním náměstí 25/3.

Své původní koncepcí (o té jsme psali zde) však zůstal majitel a šéfkuchař Saša Babić absolutně věrný a tak se můžeme radovat z osvědčené klasiky v podobě mís z čerstvých ryb a plodů moře dovážených z Chorvatska či tradičních mas na grilu, které jsou podávány i s istrijskými lanýži od vyhlášené rodiny Zigante.

Větší kuchyně umožnila také rozšíření á la carte nabídky o další oblíbená jídla pobřeží Jaderského moře, jako jsou jehněčí kotlety, telecí steaky, ale také pasta s krevetami a mušlemi. Nejoblíbenější však zůstává obří čtyřkilový tác s variací darů moře doplněný o filety z kambaly (3 980 Kč), který při párování s oblíbeným bílým vínem Malvazija „Unica“ (1410 Kč) z istrijského vinařství Kabola vytvoří dokonalou kulisu večera ve skupině prahnoucí po chorvatské atmosféře a věčném slunci.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.