Sociální sítě
Nahoru

Časomíra jako oblek na míru

Společnost Junghans vytvořila hodinky Meister Chronoscope, které nikdy nevyjdou z módy. Jednak reprezentují tradici hodinářské továrny se sídlem ve Schrambergu, jednak jsou symbolem moderní technologie a zároveň dokonalého designu a řemeslného zpracování.

Jejich schopnost měření krátkodobých události podtrhuje jejich sportovní charakter, zatímco decentní vzhled upozorňuje na eleganci hodinek. Ta je zřejmá i z ladného, proporcionálního pouzdra se štíhlými nožkami, podlouhlými tlačítky chronografu a filigránskou, avšak dobře uchopitelnou korunkou. Celek doplňuje klenuté antireflexní safírové sklíčko.

Pod sklíčkem se nachází mírně klenutý, saténový číselník v tlumené šedé barvě. Ten se vyznačuje rozložením chronografu, která samozřejmě zahrnuje i možnost stopování sportovních časů. Jeho sčítače zobrazují zastavené minuty a hodiny stejně jako trvale běžící malá sekundová ručka mají miskovitý tvar a jsou zapuštěny do tmavšího šedého pozadí, které je odlišuje.

To vytváří nádherný kontrast k teplé šedé barvě zbytku číselníku, jehož elegantní vzhled doplňují kromě harmonické sady ruček také aplikované indexy na 3, 6, 9 a 12 hodinách. Hodinové a minutové ručky jsou broušené diamantem a vykládané ekologickou bílou luminiscenční hmotou. V okénkách na 3. hodině se vedle času zobrazuje také datum a den v týdnu, přičemž tyto údaje jsou k dispozici v němčině nebo angličtině. Hodinky Meister Chronoscope se dodávají na světle šedém řemínku z pštrosí kůže, jehož barva dokonale ladí s číselníkem.

Zadní část hodinek je k pouzdru připevněna pěti šrouby a je opatřena minerálním sklíčkem. Za průhlednou zadní stranou pouzdra tiká chronograf Caliber J880.1, který je vybaven automatickým nátahem a má garantovanou rezervu chodu 48 hodin. Tento strojek je nejen spolehlivým mechanickým pohonem, ale také dobře zpracovaným strojem. Láska k detailu je patrná z rhodiovaných komponentů strojku, modrých šroubů, diamantového leštění pružinového válce, převodového ústrojí a vyvažovacího můstku a rotoru s pruhovanou úpravou a vyrytým logem. Tyto jemné detaily dokazují, že tyto hodinky jsou jako oblek šitý na míru, který vždy perfektně padne. Dokonce i když se stane sportovním.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.