Sociální sítě
Nahoru

Náušnice? Ne, to jsou revoluční sluchátka Bose

Výborně hrající malá sluchátka a současně atraktivní a výrazný módní doplněk evokující náušnici, za kterou se nebudou stydět ani muži. Tak by se dala jednou větou popsat novinka z arzenálu legendární americké audio značky Bose. Fakt, že skvěle hrají, je u tohoto výrobce zbytečné konstatovat. Sluchátka Bose Ultra Open Earbuds otevírají nejen v nabídce Bose zcela novou kategorii. Malá otevřená sluchátka nejsou novou myšlenkou, ale kombinací provedení, špičkového zvuku, designu, pohodlí a vlastní patentované technologie Bose Open Audio Technology tvoří Bose v téhle oblasti revoluci. Ultra Open Earbuds se vyrábí v černé barvě a v provedení „white smoke“.

Stejně jako všechny stávající modely sluchátek řady Ultra nabízejí i nová Bose Ultra Open Earbuds stále populárnější prostorový zvuk Spatial audio, který umožňuje vnímat zvuk bez potřeby poslechové místnosti vybavené mnoha reproduktory s výrazným vnímáním prostoru. Díky využití vestavěných pohybových senzorů umí navíc zachovat plnou autentičnost prostoru za všech podmínek. To v reálu znamená, že pokud nahrávka ve formátu 5.1, 7.1. nebo Dolby Atmos obsahuje hlas zpěváka z prostoru před posluchačem a uživatel otočí hlavou doprava, hlas uslyší stále ze stejného místa jako předtím, tedy ze strany.

Uživatelé sluchátek se zpravidla dělí na dva tábory. První nedá dopustit na malá sluchátka do uší a druhý sdružuje příznivce velkých sluchátek přes uši s hlavovým mostem. Obě skupiny mají své důvody, proč preferují právě „to své“ provedení. Bose Ultra Open Earbuds spojují benefity a eliminují nevýhody, kterými oba tábory argumentují. Přesto, že ze svého principu nenabídnou aktivní potlačení ruchů z okolí, při poslechu na vyšší hlasitost na svět kolem sebe téměř zapomenete.

Princip otevřených sluchátek tkví v tom, že zvukovod zůstává průchozí. Zkrátka, reproduktory sluchátek ani žádná jiná část uši neucpává ani nezakrývá. V případě Bose Ultra Open Earbuds jsou sluchátka uchycena na vnější straně ušního boltce pomocí jednoduchého, ale excelentně funkčního a pohodlného klipu, jehož design kombinuje matné a lesklé prvky tak dokonale, že působí téměř jako náušnice. Díky volbě designu a provedení se však hodí pro ženy i muže, lze je nosit zároveň s náušnicemi či brýlemi a vyhovují i těm, kteří nemohou z důvodu nekomfortního pocitu používat běžná malá sluchátka. Tato sluchátka jsou také velmi vhodným řešením pro využití při handsfree hovorech například v autě. Levé či pravé sluchátko lze využít jako handsfree samostatně a při použití na levém uchu může řidič plně vnímat nejen dopravní dění, ale také všechny zvuky z kabiny.

Přesto, že se jedná o otevřená sluchátka a jejich speciální reproduktory jsou při používání u vstupu do zvukovodu, jejich uživatel neruší ani při maximální hlasitosti své okolí víc, než kdyby poslouchal hudbu pomocí tradičních sluchátek. I když s nimi budete skákat, budou vám bezpečně držet na uších a jejich dlouhodobé používání je ve srovnání se sluchátky typu špunty mimořádně pohodlné. Ovládání všech důležitých funkcí probíhá pomocí dobře dostupných velkých tlačítek umístěných na levém i pravém sluchátku. Při outdoorovém využití je zajímavá i volitelná možnost automatické úpravy hlasitosti podle intenzity hluku okolí, kterou lze aktivovat pomocí aplikace.

Možná vás po výše uvedených informacích napadne, že sluchátka s popsanou konstrukcí nemohou dobře reprodukovat hudbu s působivými basy. Tento argument zní sice logicky, ale po reálném vyzkoušení pochopíte, že v Bose tohle i díky vlastní technologii Open Audio moc dobře umí. A navíc, díky využití nejnovějšího čipu Snapdragon umožňují sluchátka využít v kombinaci s Android zařízeními bezztrátové zvukové kodeky.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.