Sociální sítě
Nahoru

Hublot a Depeche Mode představují limitovanou edici hodinek Spirit of Big Bang

Ve spolupráci s legendární britskou kapelou Depeche Mode přináší Hublot novinku, hodinky Spirit of Big Bang Depeche Mode. Tyto hodinky jsou poctou nejnovějšímu albu a světovému turné kapely, Memento Mori, a připomínkou, abychom naplno žili přítomností a zamýšleli se nad hodnotou času. Tento koncept je na hodinkách symbolizován motivem lebky a přesýpacích hodin.

Od vůbec první spolupráce mezi Hublot a Depeche Mode, zaměřené na zvyšování povědomí a sbírání prostředků pro environmentální a humanitární projekty, uplynulo již čtrnáct let. Od té doby bylo v rámci tohoto partnerství, obnovovaného s každým následným turné britské kapely, vybráno více než 2,3 milionu dolarů pro Teenage Cancer Trust a charity:water.

V březnu 2023 skupina Depeche Mode ohlásila svůj comeback, když představila své patnácté studiové album Memento Mori doprovázené plány na světové koncertní turné. Ve spolupráci s kapelou, která prodala přes 100 milionů alb, Hublot pomáhá získávat finanční prostředky a zvyšovat povědomí pro Conservation Collective. Tato globální charitativní organizace sjednocuje síť regionálních filantropických nadací zaměřených na ochranu, zachování a obnovu životního prostředí.

Díky financování od Depeche Mode a Hublot, podpořila první série projektů v roce 2023 sedm významných iniciativ v sedmi zemích v boji proti plastovému znečištění na místní úrovni. Jsou plánována další tři kola financována s cílem podpořit ještě větší pozitivní změnu. Projekty mají za cíl změnit situaci s plasty prostřednictvím iniciativ pro místní řízení odpadů, bez plastových opatření a čistění.

Na pozadí těchto iniciativ se Hublot a Depeche Mode opět spojili v Berlíně, jedenáct let po jejich prvním společném eventu v německé metropoli, aby představili novou limitovanou edici hodinek: Spirit of Big Bang Depeche Mode. Model Spirit of Big Bang vyniká charakteristickým tonneau tvarem a ikonickým celočerným designem Hublotu.

Vznikl ve spolupráci s Depeche Mode a jeho design zaujme motivem lebky, symbolem viditelným i ve videu k oznámení návratu kapely, s přesýpacími hodinami, které symbolizují plynutí času. Střed ciferníku je vyplněn malými černými keramickými kuličkami, které se symbolicky pohybují tam a zpět v rytmu pohybu zápěstí, což představuje koncept Memento Mori. Toto latinské rčení, v překladu „Pamatuj, že musíš zemřít“, má vybízet k zamyšlení nad pomíjivostí života. Vedle ciferníku se objevují iniciály kapely DM a na pozici 6 hodin logo britské kapely. Indexy mají tvar pyramidových hrotů. Jde o motiv, který najdeme i na černé keramické lunetě.

Model disponuje pouzdrem z černé keramiky o velikosti 42mm a je vybaven automatickým strojkem HUB1710, který nabízí rezervu chodu 50 hodin. Každý kus Spirit of Big Bang Depeche Mode je dodáván se dvěma řemínky, které lze snadno vyměnit díky patentovanému systému One Click. První řemínek na suchý zip je vyroben z recyklovaných materiálů, což odpovídá iniciativám Conservation Collective proti plastovému znečištění. Druhý, vyrobený z černého kaučuku, je uzavřen černou titanovou skládací sponou a je zdobený hroty ve tvaru pyramid, které jsou již součástí lunety a ciferníku, a dotváří výrazně „rockový“ look.

Každý ze 100 kusů této limitované edice bude dodáván ve speciálním boxu s překvapením: obsahuje navíc 10palcový vinylový singl od Depeche Mode s názvem Wagging Tongue, který je k dispozici pouze v tomto balení a je vyroben s využitím zelené energie a recyklovaného PVC.

Martin Gore z Depeche Mode a Ricardo Guadalupe, CEO Hublotu, zdůrazňují důležitost této spolupráce pro zvyšování povědomí o environmentálních otázkách a podporu ochrany naší planety. „Memento Mori nás nabádá, abychom si byli více vědomi, jak křehká je naše existence. Proto má opětovné spojení sil s našimi důvěryhodnými přáteli v Hublot tak velký smysl. Společně můžeme zvýšit veřejné povědomí o environmentálních problémech a podpořit Conservation Collective v jejich snaze chránit naši planetu a život ve všech jeho formách,“ říká Martin Gore, člen kapely Depeche Mode.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.