Sociální sítě
Nahoru

Nová španělská restaurace CASA 71

Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se v těchto prostorách nacházelo oblíbené The Bistro, jehož majitelem byl vyhlášený restauratér ukrajinského původu Yurij Kolesnik.

Zdálo by se, že jeden gastronomický sen skončil a druhý začal. Opak je pravdou. The Bistro si skrze tapas hledalo cestu dlouho ke své klientele a dočkalo se jí. Nastal ovšem čas nechat bistro dospět v restauraci. Tedy Yurij Kolesnik učinil velký krok a z vyhlášeného tapasového bistra vytvořil španělskou restauraci Casa 71.

Interiér prošel lehkou vizuální změnou, personál zůstal stejný, ale menu se změnilo zcela. Ryze španělská restaurace s vytříbenými tapas, kde na bíle prostřených ubrusech chcete strávit celý večer. V této španělské restauraci se odehrává gastronomická kultura neboli spojení jídla a umění. Nic není dané a celovečerní příběh zde nezačíná předkrmem a nekončí dezertem.

Libovolný počet tapas, které lze objednávat postupně dle chuti, času a nálady, to je hlavní myšlenka podniku. Nabídka tapas se mění dle dostupnosti surovin, tedy při každé návštěvě čeká příchozího malé či větší překvapení. Jednoznačně v současné chvíli jsou nejoblíbenější tapas z ceviche, líček a chobotnice. Suroviny, ze kterých se dá krásně po španělsku kouzlit.

Tento typ restaurace není u nás zcela zažitý, ale postupně je objevován. „Je to pro mě výzva a už teď mě a celý můj tým tato změna v restauraci těší. Jeden talíř se vymění za tři malé. Proč ne?,“ dodává majitel Yurij Kolesnik.

Více z rubriky Restaurace

  • Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

    Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...

    Jan Pešek15.7.2024
  • PRU58 myslí i na vegany

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové lunch menu. Podává se vždy ve všední den od 11:00 do 15:00 a příchozí...

    Marek Zelený8.7.2024
  • Vejce Benedikt, které musíte ochutnat

    Restaurant Deer v centru Prahy je vyhlášeným místem s těmi nejlepšími večeřemi, kde každé jídlo vypráví svůj příběh. Kvalitní suroviny od...

    Marek Zelený1.7.2024
  • Ocenění Wine Spectator putuje do pražského Four Seasons

    Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento...

    Marek Zelený27.6.2024
  • Léto u moře i v Praze

    Restaurace Hliněná bašta sice stojí u rybníka v Průhonicích, ale připadáte si tu jako na břehu moře, zvlášť když vám na...

    Jan Pešek19.6.2024
  • Tajné fígle šéfkuchaře Tritonu

    Umění fermentace dobývá české kuchyně. Tomáš Kohút z pražské restaurace Triton s jeho pomocí připravuje chuťově výrazné omáčky i černou jablečnou...

    Marek Zelený19.6.2024
  • „Izakaya Takeover“ s šéfkuchařem Jakubem Horákem v restauraci Zen

    Zažijte večer plný chutí exotického Japonska a speciálního způsobu stolování IZAKAYA. Restaurace ZEM v hotelu Andaz Prague představuje „Izakaya Takeover“, exkluzivní...

    Marek Zelený14.6.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek14.6.2024
  • Tento steak prosím

    Terasa U Prince je vyhlášenou restaurací s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí. Tento pohled ocenilo již několik zahraničních žebříčků. Ikonické...

    Marek Zelený11.6.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.