Sociální sítě
Nahoru

DS Automobiles v MČR v eco rally poprvé s oficiálním týmem

Hodnocení mistrovství zahrnuje kombinaci spotřeby a výsledku regularity, zcela po vzoru nových předpisů zavedených ve světovém poháru Bridgestone FIA ecoRally Cup. Seriál MČR v ecoRally bude v roce 2024 zahrnovat celkem šest soutěží. Tradiční podniky letos doplní dvě zcela nové soutěže, které posádky zavedou do atraktivních míst Beskyd a Železných hor.

Každá ze soutěží musí dle předpisů nabídnout minimálně 200 soutěžních kilometrů, přičemž na každém testu čekají na posádky desítky měřicích bodů, ve kterých je hodnocena jejich odchylka od ideálního času s přesností na desetinu sekundy.

Zajímavostí je soutěž automobilových značek. Pro hodnocení v absolutní klasifikaci získají v každé rally body dvě nejvýše umístěné posádky s vozidly dané značky. Vítězem se pak stane značka s nejvyšším počtem získaných bodů. Celého šampionátu se letos poprvé zúčastní oficiální posádka týmu DS Automobiles pod názvem DS e-Rally team.

Tvořit jí budou motoristický novinář a moderátor Jan Říha a motocyklový závodník David Pabiška. Oba spojuje mnohonásobná účast na slavné pouštní soutěži Rallye Dakar, v prvním případě v roli reportéra, ve druhém v roli závodníka na motorce. Do seriálu vstoupí s elektromobilem DS 3 E-TENSE.

Šampionát bude tradičně zahájen v polovině března jedinou českou soutěží, která je zároveň součástí světového poháru Bridgestone FIA ecoRally Cup – českokrumlovskou ČEZ Czech New Energies Rallye. Podle ředitele soutěže Pavla Kacerovského prověří schopnosti elektromobilů i soutěžících 18 měřených testů a celkový počet najetých kilometrů přesáhne 600. Soutěže se zúčastní víc než třicet posádek.

Značku DS bude v úvodním podniku reprezentovat kromě tovární posádky Jan Říha a David Pabiška i zkušená dvojice z tohoto typu soutěží Pavel Baroň a Zdeněk Tomeš se stejným vozem.

Kalendář Mistrovství ČR v ecoRally:

1. závod 15. – 16. 3. ČEZ Czech New Energies Rallye

2. závod 10. – 11. 5. Futures Contproduct Classic Rally Morava

3. závod 12. – 14. 7. Bohemia Eco Energy Regularity

4. závod 9. – 10. 8. Eco Rallye Beskydy

5. závod 30. – 31. 8. Agrotec Eco Rally Hustopeče

6. závod 22. – 23.11 New Energies Rallye Železné Hory

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.