Sociální sítě
Nahoru

Tiffany Wonder se bude konat v Tokiu u příležitosti oslavy 187 let

Společnost Tiffany & Co. dnes oznámila konání velkolepé výstavy představující ikonickou klenotnickou značku s názvem Tiffany Wonder, která bude otevřena v Tokiu. Podmanivá podívaná předvede návštěvníkům stovky skvostných šperků značky Tiffany, legendární diamanty a dechberoucí zázraky přírody.

Každý z exponátů bude vyprávět příběh o výjimečné řemeslné zručnosti a tvůrčím umu, tradici značky i její moderní tváři. Výstava Tiffany Wonder návštěvníky zaujme, přinese nové poznatky a bude je inspirovat jedinečnými šperkařskými díly včetně ikonické brože Bird on a Rock s ptáčkem sedícím na drahokamu navržené Jeanem Schlumbergerem a inovovanou podobou výtvorů inspirovaných popkulturou a slavného žlutého diamantu Tiffany.

Japonsko je pro značku Tiffany & Co. inspirací již mnoho desítek let a vztah našeho šperkařského domu k této zemi a jeho tradice se zde neustále rozvíjejí,“ uvedl Anthony Ledru, prezident a generální ředitel společnosti Tiffany & Co. a dodal: „Naše nejnovější výstava představuje některé z nejvýjimečnějších výtvorů značky Tiffany včetně první brože Bird on a Rock z roku 1965 navržené jedním z nejtalentovanějších návrhářů dvacátého století, Jeanem Schlumbergerem. Výstava podtrhující výjimečné řemeslné zpracování, bezkonkurenční kvalitu diamantů a invenci, návštěvníkům zprostředkuje radost z tvorby šperkařského domu Tiffany.“

Vztah mezi značkou Tiffany & Co. a Japonskem začal hned v jejích počátcích v roce 1837, kdy Charles Lewis Tiffany svým klientům nabízel zboží importované z Japonska, které bylo v té době na americkém trhu zřídka k dostání. Mnozí z nejznámějších designérů značky Tiffany včetně Edwarda C. Moora, Louise Comforta Tiffanyho a Elsy Peretti hledali inspiraci pro svá díla v japonském umění. Výstava je oslavou úcty a kreativity, a její jednotlivé aspekty jsou věnovány připomínce inspirací, za které značka Tiffany & Co. vděčí právě Japonsku.

Výstava Tiffany Wonder staví právě na této tradici a představuje výjimečný příběh značky Tiffany & Co. v galerii TOKYO NODE, která se nachází v Toranomon Hills Station Tower, jedné z nejvyšších budov v Tokiu. Spojením mezi tímto úchvatným místem, značkou Tiffany, Tokiem a New Yorkem je studio OMA. Toto známé architektonické studio, které navrhlo budovu Toranomon Hills Station Tower, se podílelo i na nové podobě ikonické budovy značky Tiffany na Páté Avenue známé jako The Landmark, a nyní navrhlo i scénografickou podobu výstavy Tiffany Wonder.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.