Sociální sítě
Nahoru

Nová Miss Dior, radostnější než kdy dřív

Před 77 lety se za večerů provoněných jasmínem zrodila v Provence vůně Miss Dior. Christian Dior do ní vložil všechny své vize, které odrážely ducha doby a jeho vnímání módy. Toužil, aby z jeho „jediného dítěte“, jak vůni rád nazýval, vyzařovala radost, tajuplnost a mladistvost, nebránil se ale ani změnám, které jsou nezbytným předpokladem k růstu. A tak dnes můžeme na světě přivítat novou Miss Dior, parfém, který stvořil hlavní parfumér značky Francis Kurkdjian.

Miss Dior získala jméno podle Catherine, mladší sestry Christiana Diora, a i dnes ztělesňuje její osobnost – silnou a sebevědomou ženu, která si navždy zachová mladou duši. Francis Kurkdjian jí vtiskl ještě bezprostřednost, a to díky gurmánským tónům lesních jahod, které rezonují s ambrovými, dřevitými akcenty.

Novou Miss Dior jsem chtěl vyjádřit dnešní mladou generaci, a zároveň uchopit podstatu módního domu Dior. Nic víc, nic míň! Navzdory všemu si Miss Dior zachovává auru tajemna – a v tom tkví kouzlo legend,“ prozrazuje Francis Kurkdjian, hlavní parfumér značky Dior

Klíčovou ingrediencí v nové Miss Dior se stal jasmín, květina, která tolik okouzlila Christiana Diora, a to díky svému mnohočetnému vyznění. Pokud k ní přičichnete ráno, probudí vás svěžími, zelenými tóny, v době sběru vás omámí pomerančovým nádechem a večer, kdy všechno ostatní utichá a chystá se ke spánku, začíná rozvíjet živočišnou energii. Francis Kurkdjian sáhl po jasmínu s jahodovými a meruňkovými tóny, aby se přiblížil původnímu složení.

Když Christian Dior mluvil o Miss Dior, byla jeho slova silná a sugestivní. Jako by vyprávěl příběh o krásné, magické noci prosvětlené světluškami a provoněné jasmínem. Tato vize čirého štěstí mě inspirovala a vedla k tomu, abych se vrátil k původní kompozici, a znovu ji napsal,“ říká Francis Kurkdjian.

Jasmín používaný v parfému Miss Dior se sklízí v červenci v době, kdy rozvíjí květinové, zelené tóny, načež se extrakcí zpracuje. Výsledkem jsou kandované akcenty, které doslova zvou, abyste si vychutnali bezprostřední potěšení. Recepturu pak doplňují vyvážené dřevitě-ambrové akordy a šťavnatý nádech lesních jahod, to vše ukotvené pačuli, intenzivním aljašským cedrem a mechem, který vůni dodává auru tajemna.

Olfaktorickou symfonii doplňuje flakon, jenž vyzdvihuje intenzitu a krásu vůně. Malý talisman pro štěstí, který je díky zářivou lurexovou nití vyšívané stuze uvázané kolem hrdla půvabným couture doplňkem. Čisté linie a krejčovské detaily vyryté do skla vycházejí z oděvního průmyslu a propojují tak tyto dva jedinečné světy – svět krásy a svět módy.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.