Sociální sítě
Nahoru

Sedmimístné SUV pro cestování první třídou: Nový Peugeot 5008

Nový Peugeot 5008 již za pár měsíců dorazí na evropské trhy. Jedná se o inovativní vůz nastavující v segmentu C-SUV nová měřítka. Nový Peugeot E-5008 se stane jediným 100% elektrickým SUV, které nabízí výjimečný prostor v kabině až pro sedm cestujících a elektrický dojezd až 660 km. Vůz využívá platformu STLA Medium a baterii „made in France“. Splňuje požadavky zákazníků, kteří hledají velké SUV s výrazným designem, kvalitním modulárním interiérem a efektivním elektrickým výkonem.

Peugeot se zavázal k tomu, že se stane 100% elektrickou značkou. Pokračuje tak v rozšiřování své bezemisní produktové nabídky, aby splnil potřeby všech zákazníků. Nový model E-5008 je jediným modelem ve svém segmentu, který nabízí 100% elektrickou mobilitu pro 7 cestujících a poskytuje mimořádně velkorysý a přívětivý prostor pro cestující.

Nový Peugeot 5008 je ukázkou flexibility platformy Stellantis STLA Medium, kterou jako první model využívá v delší konfiguraci. Díky mimořádně velkorysému rozvoru 289 cm a celkové délce 479 cm je velmi prostorný.

Inovativní platforma STLA Medium byla navržena tak, aby nabízela nejlepší výkon ve své kategorii z hlediska kritérií, která jsou pro zákazníky nejdůležitější: dojezd (až 660 km), doba dobíjení (80 % za 30 minut), potěšení z jízdy, výkon, efektivita a služby konektivity (Trip planner, Smart charging, Vehicle to load a aktualizace „Over The Air“) .

Nový Peugeot 5008 se bude vyrábět výhradně v závodě ve francouzském Sochaux. Elektrické verze budou vybaveny bateriemi ACC vyráběnými v gigafactory ve francouzském Douvrinu. Značka Peugeot poskytne ve vybraných zemích na model E-5008 nadstandardní osmiletou záruku (160 000 km), neboli program Allure Care . Tato záruka je v rámci evropských značek nejdelší.

Nový Peugeot 5008 se začne prodávat na podzim 2024. Základem nabídky budou dva stupně výbavy, Allure a GT, se třemi volitelnými pakety příplatkové výbavy. Z hlediska pohonů budou k dispozici tři plně elektrické: (210 k, 230 k s dlouhým dojezdem a 320 k se dvěma elektromotory a pohonem všech kol) a dva hybridní (plug-in hybrid a mild-hybrid).

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.