Sociální sítě
Nahoru

Nejvyšší budova v USA vyroste zřejmě v Oklahomě

Mrakolamy jsou pro města bezesporu symbolem ohromné prestiže, a Oklahoma City by se mohla brzy pyšnit tou nejvyšší ve Spojených státech amerických. Scot Matteson z investiční společnosti Matteson Capital se postaral o získání obrovské částky 1,5 miliardy dolarů, a stavba věže Legends Tower by mohla začít již v září. Tato věž, která bude mít úctyhodných 1 907 stop, bude mít široké využití od hotelů až po obchody a byty. Architekturu majestátní věže Legacy Tower navrhne studio AO z Kalifornie.

Plán je ohromující – vytvořit super vysokou věž obklopenou třemi menšími věžemi, které budou tvořit Boardwalk at Bricktown. Nicméně, klíčem k úspěchu je získání povolení. Následně bude věž Legacy Tower nejvyšší v USA a pátou nejvyšší na světě.

Scot Matteson je odhodlaný dodržet své cíle a nepřipouští, že by ho skeptický pohled veřejnosti zastavil. Ačkoli se můžeme těšit na impozantní mrakodrap ve Spojených státech, Saúdská Arábie má ještě větší plány – postavit nejvyšší mrakodrap na světě v Rijádu za 4 miliardy dolarů. Je to souboj o výšky a portál iLuxus.cz bude sledovat, jaká bude konečná výška těchto obřích staveb.

Více z rubriky Zahraniční reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.