Sociální sítě
Nahoru

The Glenlivet si připomíná 200 let od svého vzniku výroční limitovanou edicí 12leté whisky

Proslulá skotská palírna The Glenlivet letos slaví 200 let od svého vzniku a vydává speciální edici vzdávající hold bohatému dědictví i průkopnické budoucnosti jedné z nejprodávanějších single malt whisky na světě.

Jedinečná whisky The Glenlivet, která dala vzniknout charakteristickému ovocně-květinovému stylu oblasti Speyside, pozvedá sklenku a oslavuje dvě století mistrovství výroby této jednosladové skotské whisky. Mimořádné výročí je nejenom poklonou minulosti, ale také závazkem, že se The Glenlivet bude dalších 200 let neustále posouvat kupředu a udávat nová měřítka v oblasti whisky. Rok 2024 je pro značku historickým milníkem plným oslav s odvážnými a originálními inovacemi a iniciativami, z nichž první je uvedení dvanáctileté whisky The Glenlivet 200 Year Anniversary 12yo.

Limitovaná výroční edice je výsledkem mistrovského umění a zkušeností palírny The Glenlivet. Whisky zrála v sudech prvního plnění z amerického dubu a v chuti se vyznačuje tóny zralé šťavnaté hrušky, kokosu a krémové vanilky, které se harmonicky mísí s vůní čerstvých mandarinek, ananasu a sladkého karamelu.

Grafický design edice byl vybrán na základě crowdsourcingové kampaně, v rámci které byli osloveni začínající umělci z celého světa, aby vyjádřili svůj pohled na étos značky neustále se pohybující vpřed. Z více než 400 návrhů ze 42 zemí celého světa byly do užšího výběru vybrány 4 originální návrhy, o kterých nakonec milovníci a fanoušci whisky The Glenlivet rozhodly v online hlasování.

The Glenlivet 200 Year Anniversary 12yo, vyjde na 1 299 Kč, prestigeselection.cz

Vítězný návrh ke dvoustému výročí od studia Berdi z Kolumbie vystihuje příběh značky The Glenlivet od jejího založení odvážným zakladatelem Georgem Smithem až po současný status průkopnické jednosladové whisky, která kráčí vstříc budoucnosti plné inovací a zdokonalování.

Jedinečný grafický styl zachycuje klíčové prvky dvě století trvající cesty, včetně kresby zakladatele George Smitha, koňského mostu a Josie’s Well, jež jsou hlavními symboly regionu. Najdete zde i slavné vlaky Pullman, ve kterých se The Glenlivet vůbec poprvé podával v Americe a v neposlední řadě chuťový profil ananasu a citrusů.

Od samotného počátku se ikonická single malt whisky The Glenlivet vymyká konvencím svým avantgardním duchem a stojí v čele průkopnických iniciativ. Od posouvání hranic chuti a řemeslného zpracování s využitím výjimečných sudů, až po nové definování konzumace whisky, např. prostřednictvím inovativních koktejlových kapslí The Glenlivet Capsule Collection nebo prémiových koktejlů na bázi whisky, připravených k okamžitému podávání, The Glenlivet Twist & Mix.

„Letošní rok je pro The Glenlivet významným výročím, neboť vzdáváme hold minulosti a zároveň se těšíme na budoucnost naší jednosladové whisky. Od chvíle, kdy George Smith v roce 1824 představil světu single malt whisky ze Speyside se snažíme překonávat zažité konvence a stanovovat nová a dosud nepoznaná měřítka dokonalosti. Srdečně zveme všechny, aby se k nám připojili a pozvedli sklenku s naší slavnostní limitovanou edicí 12yo, a těšíme se na oslavy, které budou probíhat v průběhu celého roku. Na dalších 200 let!“ dodává k výroční edici Jayne Murphy, marketingová ředitelka Chivas Brothers pro sladové whisky.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.