Sociální sítě
Nahoru

Peugeot 208: Jízda, která baví

Peugeot 208, ikonický model řady Peugeot a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, nyní dostává nový rozměr. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která získává dojezd 400 kilometrů. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a potěšení z jízdy, které je umocněno novými motory.

Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských vozů Peugeot, se od svého uvedení na trh na konci roku 2019 stále těší obrovskému úspěchu. Za tři roky se ho celosvětově vyrobilo téměř milion kusů. V letech 2021 a 2022 byl Peugeot 208 nejprodávanějším vozem v rámci všech segmentů v Evropě, i na největším trhu značky, ve Francii.

Nový Peugeot 208 je právě uváděn na evropské trhy. Nabídka zahrnuje tři úrovně výbavy – Allure, Active a GT – a pět pohonných jednotek, včetně nového plně elektrického motoru o výkonu 115 kW/156 k s dojezdem 409 kilometrů a nových mild-hybridních pohonů Hybrid 100 a Hybrid 136.

Práce na tak kultovním a úspěšném modelu, jako je 208, je vždy náročná. Naším cílem bylo posunout design a výkony modelu 208 na vyšší úroveň, a přitom zachovat jeho duši, aby se udržel na vrcholu prodejních příček segmentu B v Evropě. Nová 208 je typická 208 více než kdy dříve: svůdnější, zábavnější na řízení, technologičtější… zkrátka neodolatelnější! A ještě navíc elektrifikovanějšky novému elektromotoru s dojezdem 409 kilometrů a dvěma novým pohonům Hybrid 100 a Hybrid 136,“ nechal se slyšet Jerome Micheron, produktový ředitel značky.

Ikony je vždy těžké dále vylepšovat. Otázka, kterou si designéři značky Peugeot kladli, byla, jak dodat modelu 208 ještě větší modernost, nový náboj a zároveň zachovat jeho osobitý a neodolatelný půvab, díky němuž je tak úspěšný.

MATTHIAS HOSSANN, ŠÉFDESIGNÉR PEUGEOT: Tým designérů Peugeot se s nadšením postavil výzvě, kterou před něj nový model 208 postavil. Chtěli jsme ještě více posílit jeho již tak výraznou osobnost, aniž by se ztratil celkový duch jeho designu. Nová přední část s novým světelným podpisem Peugeot a nově pojatá zadní světla se třemi drápy nám umožnily dodat vozu svěží moderní vzhled, ještě o něco výraznější postoj šelmy a zároveň zachovat propracovanou sportovní siluetu, kterou zákazníci milují.“

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.