Sociální sítě
Nahoru

Pastorovich představil nového krále moří

Ve světě, kde se hranice mezi realitou a fantazií neustále rozplývají, se monacké designové studio Pastrovich nebojí plout proti proudu s nápady, které překračují běžnou představivost. V roce 2015 přišli s konceptem, který byl víc než jen lodí; byl to symbol inovace a odvahy snít velké. Tento koncept, nazvaný X-Kid Stuff, nebyl obyčejnou jachtou. Byl to 295 stop dlouhý průzkumný super-výtvor, který se mohl pyšnit nejen špičkovou funkcionalitou, ale i dechberoucím designem.

Jeho součástí byla řada Parkour jachet od Pastroviche, a X-Kid Stuff se rychle stal průkopníkem mezi „transformery“ na moři. Nejednalo se pouze o spojení moře s plavidlem; šlo o překonání této hranice. V zavřeném stavu působil jako elegantní superyachta, ale jeho pravá síla se ukázala, když se otevřel. Hangár se proměnil v obrovský sklad pro čluny do délky 15 metrů, vodní hračky a skútry. Prostor nebyl omezen jen na dobrodružné vybavení; mohl se transformovat v heliport, bazén, umělou pláž nebo dokonce přidat další spací prostory.

Nebylo to však vše. Podle deníku The Sun, Pastrovichův koncept rozšiřoval hranice možného i dále. Jeho odpojitelné a samostatně poháněné jednotky měly potenciál transformovat se v plovoucí bungalovy, nabízející nejen ubytování, ale i zcela nový zážitek z pobytu na vodě. Stefano Pastrovich, muž stojící za těmito inovacemi, se nechal inspirovat přírodou – konkrétně včelím úlem. Tato inspirace se promítla do struktury jachty, která byla postavena s maximální pevností, přičemž bylo využito minimálního množství materiálu. Konstrukce z šestiúhelníků nabídla odlišný pohled na tradiční design, odchylující se od konvenčních podélných nosníků a otevírající nové cesty v námořním designu.

Takto Pastrovich Studio nejenže překročilo hranice tradičního jachtařství, ale také ukázalo, že odvaha snít a experimentovat může vést k vytvoření skutečně výjimečných výtvorů, které definují budoucnost designu a inovací na moři.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.