Sociální sítě
Nahoru

Majitel módního domu Zara, Amancio Ortega, brázdí moře na své nové jachtě

Amancio Ortega, miliardář stojící v čele módního impéria Zara, opět ukázal světu, že opravdová luxus není o majetku, ale o stylu. Po prodeji své předchozí superyachty Drizzle za dechberoucích téměř 68 milionů dolarů se zdálo, že Ortega bude chvíli bez lodi. Avšak pravý miliardář se nikdy nenechá zastavit. Stejně jako moře volá lodě, volá úspěch po okázalosti – a Ortega opět odpověděl.

Sázka na větší a lepší, to je přístup, kterým se řídí tato ikona módy. Pro svou nejnovější akvizici, Projekt 2024, neváhal utratit úctyhodných 200 milionů dolarů. Tato 236 stop dlouhá námořní kráska s třemi prostornými palubami představuje vrchol námořní architektury. Jak říká La Voz de Galicia, na palubě této luxusní jachty nechybí heliport, rozlehlý bazén a jacuzzi, které jsou jen třešničkou na dortu tohoto plavebního zázraku.

Ortega nejenže prokázal svou vášeň pro moře, ale také načasoval prodej Drizzle v roce 2021 tak, aby do jeho života vstoupila ještě větší superyachta. Ačkoliv se Drizzle stala domovem radosti a setkávání na Středozemním moři více než deset let, nový přírůstek do rodiny přináší slib ještě většího dobrodružství.

Kromě nové superyachty si Ortega zachoval i kousek osobní historie v podobě menší jachty Valoria 2, pojmenované po rodném městě jeho matky. Tento krok zdůrazňuje, že i ve světě obrovských čísel a luxusu si lze ponechat kousek skromnosti.

Projekt 2024 byl navržen ve spolupráci s Nauta Design a je představen jako dílo, které i přes svou technologickou vyspělost zůstává přístupné i pro ty, kdo se v technických detailech nevyznají. Jde o mistrovské dílo, kde se spojuje funkčnost s estetikou – od prostorného hlavního apartmá pro majitele po devět hostinských kajut a „Ostrov“, rozlehlý plážový klub s wellness centrem, který nabízí hostům nezapomenutelné chvíle odpočinku.

Ortega tedy znovu dokázal, že jeho vášeň pro námořní krásu je stejně hluboká jako oceán, který pluje. Projekt 2024 je nejen lodičkou v moři luxusu, ale také dokladem toho, že pravá eleganci a styl neznají mezí.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.