Sociální sítě
Nahoru

Luxusní výrobce jachet Azimut-Benetti plánuje obří marinu v Livornu

Ve světě jachtingu se dějí velké věci a právě jsme se dozvěděli o vzrušujícím spojení, které slibuje přepsat pravidla hry. Představte si scénu, kde se spojí dvě legendární jména – Azimut-Benetti, synonymum pro luxusní jachty, a D-Marin, průkopník v oblasti marinního managementu. Co z toho vzniká? Nový klenot v koruně italského jachtingu: Marina Livorno.

Se startem výstavby naplánovaným na duben 2024 a očekávaným dokončením v polovině roku 2026, Marina Livorno není jen další přístav. S rozpočtem 16 milionů dolarů se chystá stát se domovem pro 815 jachet, nabídnout zrenovované doky a stát se epicentrem luxusu, zábavy a společenského života. Představte si to: 220 metrů čtverečních prostoru pro restaurace, 60 pro bary a 250 metrů čtverečních pro kanceláře – vše v srdci Středomoří.

Ale to není vše. Azimut-Benetti a D-Marin slibují, že Marina Livorno bude více než jen místo k přivázání vaší jachty. Díky designu od florentského architektonického studia Archea Associati bude Marina zahrnovat prvky udržitelnosti, jako jsou solární panely, systémy záchytu dešťové vody a přírodní zeleně místo plotů, což jí dodá nejen estetickou, ale i ekologickou hodnotu.

Město Livorno a jeho starosta Luca Salvetti již vyjádřili nadšení nad novou marinou, která má propojit centrum města s mořskou frontou a oživit tuto oblast. Nicolo Caffo, generální ředitel D-Marin Italia, nešetří optimismem a prohlašuje, že Marina Livorno bude jednou z nejprestižnějších marin ve Středomoří, postavená na základech prémiových zákaznických zážitků, obchodní excelence, udržitelnosti a inovací.

A jak říkají ve světě jachtingu, když Benetti dá světu vynikající lodě jako Luminosity, Ije a Lana, je jen otázkou času, kdy nám představí marinu, která bude na stejně vysoké úrovni. S Marina Livorno na obzoru se zdá, že tento okamžik je už skoro tady. Stačí se tedy připoutat a těšit se na to, co přijde.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.