Sociální sítě
Nahoru

Ford Focus ST Edition: Kombinace schopností pro silnice a závodní okruhy

Ford dnes představil dosud nejkomplexnější Focus vyvinutý v rámci programu Ford Performance, a to v podobě Focusu ST Edition připraveného pro jízdu na silnici i na závodním okruhu.

Focus ST Edition je navržen tak, aby nadšené řidiče na okruhu odměňoval reakcemi na úrovni závodních vozů a zároveň jim poskytoval komfort špičkově vybaveného rodinného vozu pro cesty do školy nebo do práce, a představuje tak dokonalou kombinaci použitelnosti a praktičnosti.

Focus ST Edition, který je nyní k dispozici k objednání na vybraných trzích, získává svůj znak Sports Technologies díky vyspělým prvkům, jako jsou:

• nastavitelný systém odpružení naladěný společností Ford Performance, který umožňuje nadšeným majitelům vyladit jízdní vlastnosti vozu podle svých osobních preferencí.

• Kola z lehkých slitin vyrobená procesem flow-forming, který se používá také při výrobě leteckých komponentů

• Přední brzdy Brembo, které zajišťují výkonné a konzistentní brzdění i při sportovní jízdě

• Motor Ford EcoBoost o objemu 2,3 litru a výkonu 280 k 2, 3 umožňující zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy a točivý moment 420 Nm 2, 3 pro dynamické zrychlení v jakékoliv situaci

Focus ST Edition je stejně pohodlný při cestě na závodní okruh, jako je schopný, když na něj vyrazí. Nejoblíbenější volitelné prvky výbavy z řady Focus ST jsou součástí standardní výbavy a ulehčují rychlé výjezdy za mrazivých zimních rán, přináší bezproblémovou jízdu po dálnici a špičkový zvuk audiosystému B&O pro soundtracky na dlouhých cestách.

Jedinečný exteriér v modré barvě modrá Azura s černými lesklými detaily a modré prvky interiéru v barvě modrá Motion dodávají vozu nezaměnitelnou exkluzivitu.

Nový Focus ST Edition představuje to nejlepší z nabídky Ford Performance v každodenně použitelném balení,“ řekl Stefan Muenzinger, manažer Ford Performance pro Evropu. „“Sports Technologies“ znamená, že řidiči nemusí dělat kompromisy v oblasti pohodlí, ale přesto si mohou užít vzrušení z jízdy na okruhu.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.