Sociální sítě
Nahoru

MARIELI uvádí nové kolekce povlečení

MARIELI, český výrobce prémiového povlečení, představuje dvě nové kolekce. První v šalvějově zeleném odstínu nese název Napa Valley a je inspirovaná kalifornskými vinicemi. Druhou je Nantucket, jejíž modrá barva s šedými podtóny evokuje stejnojmenný ostrov obklopený mořem a mlhou. Obě jsou vyrobené z jemného bavlněného saténu.

V MARIELI zastávají názor, že křiklavé barvy a divoké vzory do ložnice nepatří. „Všechny tyto podněty mozek vnímá, takže se nemůže pořádně zregenerovat a člověk se po probuzení cítí stále unavený. Proto by povlečení mělo mít jemné, tlumené barvy, které ničím nenarušují náš spánek,“ vysvětluje zakladatelka značky Terezie Täubelová.

To platí i pro dvojici nových kolekcí z bavlněného saténu inspirovaných konkrétními místy ve Spojených státech. Šalvějově zelené povlečení Napa Valley připomíná léto na kalifornských vinicích na východním pobřeží USA, kdy dozrávají hrozny a vše se zelená. Druhá kolekce spáče přenese na opačný konec Ameriky, do státu Massachusetts, kde se nachází mlžný ostrov Nantucket. Temně modré povlečení s šedými podtóny má navodit představu hlubokého moře plného velryb, vanoucího větru a nekonečného klidu.

Neméně důležitý je také materiál, ve kterém spíme. „Látka, z níž je povlečení vyrobené, je naprosto klíčová. Nejen, že se v peřinách musíte cítit jako na obláčku, ale také musí umět dobře odvádět pot. Za noc jej člověk odplaví až jeden litr, a pokud není povlečení z kvalitního materiálu, nemůže pokožka dýchat a regenerovat,“ doplňuje Terezie Täubelová.

Všechny kolekce MARIELI tak vznikají z kvalitní bavlněné příze splétané z dlouhých vláken. Značka navíc pracuje výhradně s ekologickými a zdravotně nezávadnými materiály splňujícími podmínky certifikace Oeko-Tex. Ta garantuje, že textilie s touto certifikací neobsahují žádné chemické látky jako pesticidy, těžké kovy či potenciálně karcinogenní barviva.

Spolu s povlečením má MARIELI ve svém portfoliu také polštáře a peřiny s výplní ze 100% husího prachového peří. Povlak přitom tvoří buď 100% bavlna, nebo luxusnější bavlna s příměsí vlněného kašmíru. Kromě toho značka expanduje z ložnice i do dalších prostor domácnosti a nabízí také ručníky a koupelnové rohožky. Do budoucna se pak chce zaměřit na produkty do kuchyně, od běhounů přes prostírání až po dekorace na stůl.

Ještě předtím ale čeká značku jiný milník, a to otevření vlastního butiku v centru Prahy, v Maiselově ulici. Prostor bude možné navštívit pouze po předchozí domluvě a na místě si jednotlivé výrobky osahat a prohlédnout na denním světle. Také se zde budou konat různé eventy a workshopy zaměřené na spánkovou hygienu a wellness. Otevření butiku je naplánované na květen letošního roku.

Více z rubriky Ložnice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.