Sociální sítě
Nahoru

Omega připomíná sto dní do zahájení Olympijských her

Už za 100 dní odstartují Olympijské hry 2024 v Paříži a atmosféra se už nyní elektrizuje přípravami a očekáváním. Hodinářská značka Omega, jako oficiální časoměřič her, přichází s novinkou: hodinkami Speedmaster Chronoscope, které odrážejí barvy této grandiózní sportovní události.

Nový, vskutku elegantní, model bude k dostání ve dvou variantách, všechny v ikonických olympijských barvách snoubící zlato, černou a bílou. Nabídka zahrne jednu verzi z nerezové oceli s lunetou z eloxovaného hliníku a druhou s lunetou keramickou a pouzdrem z vlastní 18kt slitiny Moonshine Gold zlata, což je vlastně speciální slitina žlutého zlata proslulá svým jemným nádechem a dlouhotrvajícím leskem.

Co zaujme na první pohled, je opálově bílý ciferník s trojicí šedých stupnic, stylizovaných do designu „šneka“ ze 40. let minulého století. Tyto stupnice – tachymetr, pulsometr a telemetr – přináší rozmanité možnosti měření přímo na zápěstí. Hodinky jsou tak dokonalým poctěním precizního a komplexního časoměření, které Omega na olympiádě zajišťuje již od roku 1932.

Designové finesy nekončí pouze na zmiňovaném ciferníku. Černěné vložené ciferníky, arabské číslice a ručky vyráběné ze zlata Moonshine dodávají hodinkám na eleganci a unikátnosti. Na spodní straně hodinek vyniká pamětní zadní dýnko s logem Olympijských her v Paříži 2024, což dělá z těchto hodinek nejen ukázku mimořádného řemeslného umu, ale i trvalou relikvii olympijského ducha.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.