Sociální sítě
Nahoru

Další hodinky Alpina pro neohrožené cestovatele

Pokud nemáte modrou lagunu přímo přede dveřmi, nemusíte se bát: Nové hodinky Alpina Seastrong Diver Extreme Automatic GMT vás do jedné z nich zavedou. Hodinky, které jsou poprvé vybaveny ultra odolným pouzdrem z outdoorové řady Alpina Extreme, jsou navíc vybaveny funkcí GMT, takže jsou připraveny cestovat kamkoli.

Ke kolekci Seastrong se tak připojují dva automatické modely zobrazující datum, oba umístěné v ocelovém pouzdře s keramickou lunetou na černém gumovém řemínku. První z nich v provedení se stříbrným číselníkem, zatímco druhý má číselník černý. Polštářkový formát o rozměrech 39 × 40,50 mm je odolný a zároveň kompaktní, takže se hodí jak pro vodní sporty, tak do městského prostředí.

Nové hodinky Seastrong Diver Extreme Automatic GMT skutečně poskytují to nejlepší z obou světů. Na jedné straně je tu původní DNA certifikovaných potápěčských hodinek vybavených šroubovacím zadním dýnkem (díky čemuž jsou voděodolné do 300 metrů), šroubovací korunkou s úchytem, luminiscenčními ručkami a indexy a vroubkovanou obousměrnou lunetou.

To vše nyní doplňuje vlajková loď společnosti Alpina, pouzdro Extreme. Kompaktní, asertivní pouzdro, které je veteránem všech forem outdoorových aktivit, bylo poprvé integrováno do řady Seastrong Diver GMT. Je to přirozený a zřejmý krok: jak by se pouzdro určené pro outdoorová dobrodružství nemohlo setkat s potápěčskými hodinkami, které brázdí všechny oceány planety?

Z této kombinace se zrodily dva modely, které jsou jako stvořené pro dobrodruhy. Každý z nich je vybaven komplikací, která je dokonalým společníkem tohoto žánru: GMT, který je zde zobrazen bez zbytečných řečí pomocí výrazné centrální ručky.

Řešení je jednoduché a srozumitelné: tradiční trojice centrálních hodinových, minutových a sekundových ruček označuje čas, ať už je uživatel na cestách kdekoli; okénko s datem na 6. hodině je přirozeně synchronizováno s tímto časovým pásmem.

Vedle ní se nachází další ručka, která se odlišuje trojúhelníkovým logem Alpina a označuje druhé časové pásmo – často čas na základně, známý jako „domácí časové pásmo“. K ovládání funkce GMT nejsou zapotřebí žádné další ovládací prvky: vše se provádí prostřednictvím šroubovací korunky na 3. hodině. Neúnavní cestovatelé, kteří potřebují třetí časové pásmo, mohou k jeho sledování vždy použít i rámeček; jeho 24hodinové značení navíc obsahuje indikaci dne a noci. Otáčení lunety umožňuje odečíst třetí časové pásmo přímo z polohy ručičky GMT, čímž se hodinky Seastrong Diver Extreme Automatic GMT stávají prvními hodinkami Alpina s lunetou zobrazující třetí časové pásmo.

Oboje hodinky jsou si stylisticky do jisté míry podobné. Oboje používají pouzdro o rozměrech 39×40,50 mm se střídavou leštěnou a kartáčovanou povrchovou úpravou, která je charakteristická pro jemnou ženevskou hodinářskou výrobu. K tomu obě verze přidávají texturovaný pryžový řemínek opatřený rozevírací sponou zajištěnou tlačítkem.

Oba modely mají matně černou keramickou lunetou s vyleštěnými reliéfními rytinami, která odolá všem nárazům a zabrání poškrábání. Korunka umístěná na 3. hodině je opatřena gumovou rukojetí, která zajišťuje její pevný úchop i v potápěčských rukavicích.

Na číselnících obou modelů je vyražen charakteristický trojúhelníkový motiv Alpina; rozdíl je v barvě číselníku, který je na výběr stříbrný nebo černý.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.