Sociální sítě
Nahoru

Saudská Arábie chystá koncertní sál pro 20 000 lidí

Saúdská Arábie se chystá proměnit Diriyah v pulsující globální centrum kultury, historie a života. Na výstavě MIPIM v Cannes odhalila plány na Arénu ve městě Diriyah, která bude součástí ambiciózního projektu za 63,2 miliardy dolarů.

Londýnská firma HKS Architects navrhla tuto monumentální arénu s 20 000 místy a rozlohou 76 000 metrů čtverečních, která se stane domovem pro sport, zábavu a kulturu. Design odkazuje na tradiční nádždskou architekturu a stane se novým kulturním památníkem regionu.

Jerry Inzerillo, CEO Diriyah Company, říká: „Aréna je klíčovým prvkem naší vize propojit tradiční hodnoty s moderní inovací a vytvořit tak světově významné místo zakořeněné v saúdské tradici.“ Architekt Alex Thomas z HKS dodává: „Aréna vyrůstá z krajiny jako skupina monolitů, inspirovaná geologickými útvary a historickými pevnostmi, jejíž digitální vodopády přitahují návštěvníky k nezapomenutelným zážitkům.“ Projekt zahrnuje i nákupní oblast a venkovní plácky pro vystoupení, které dodají městu Diriyah další rozměr.

Více z rubriky Zahraniční reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.