Sociální sítě
Nahoru

Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem

V roce 2017 se značka Rado spojila s japonským módním vizionářem Kunihiko Morinagou, aby společně vytvořili limitovanou edici hodinek. Ty kombinují tradiční řemeslné umění značky s inovativní technologií měnící barvu, kterou je Morinaga proslulý. Nedávno byl představen jejich nejnovější společný výtvor – hodinky Rado True Square x Kunihiko Morinaga Special Edition.

Tyto hodinky jsou opravdu dechberoucí. Jejich čtvercové pouzdro a korunka jsou vyrobeny z leštěné černé high-tech keramiky. Zadní kryt z titanu s černým PVD povlakem je vybaven centrálním safírovým krystalem s nápisem „KUNIHIKO MORINAGA SPECIAL EDITION“.

Definujícím prvkem hodinek je průhledný ciferník s fotocitlivou úpravou, která umožňuje měnit barvy v závislosti na okolním světle. „Cílem bylo přidávat a ubírat barvu, aby se zachytila éterická povaha času,“ vysvětluje Morinaga. A to skutečně funguje. Při slunečním svitu ciferník ztmavne, avšak s ubývajícím světlem přechází do šedi a nakonec zcela zprůhlední, což odhalí pohled na precizní mechanický strojek s křemíkovým vláskem.

Ručky s rhodiovým povrchem a bílou luminiscenční výplní, což zaručuje jejich dobrou čitelnost za každých světelných podmínek. Hodinky jsou prezentovány na leštěném černém keramickém náramku s titanovou sponou a jsou voděodolné do hloubky 50 metrů.

Rado True Square x Kunihiko Morinaga Special Edition je výsledkem synergie mezi inovativní značkou a průkopnickým návrhářem, kteří společně posouvají hranice mezi technologií a designem. V pražském butiku v Široké ulici je možné je objednat za 76 300 Kč.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.