Sociální sítě
Nahoru

Hledáte dokonalé šaty? O nějakých bychom věděli!

Výběr správných šatů a vhodného střihu může být složitý úkol, zvlášť pokud vezmete v potaz, kolik existuje nejrůznějších variant. Máme pro vás ale pár oblíbených modelů, které vám výběr značně usnadní.

Klíčový je pro výběr šatů jejich účel. Od něj se odvíjí celkový vzhled šatů, materiál a jeho praktičnost. Jiné šaty se hodí na večírek, jiné na pracovní schůzku pokud máte určitý dress-code, nebo letní dovolenou. Zatímco na formálnější akce si nejspíš zvolíte koktejlové či společenské šaty, na běžné nošení využijete vzdušné a jednoduché střihy, které vám budou pohodlné celý den.

Trendy se neustále proměňují. Abyste se v nich neztratily, máme pro vás několik nejoblíbenějších střihů dámských šatů, které vás okouzlí. A ve kterých budete okouzlovat i vy.

Šaty áčkového střihu

Zvolna rozšiřující se šaty se sukní ve tvaru A jsou oblíbenou variantou, která se dá přizpůsobit pro všechny příležitosti. Áčkové šaty bývají sepnuté v pase, díky čemuž jej krásně zvýrazňují. Podtrhávají ženské tvary bez toho, aniž by někde tlačily, škrtily nebo vás omezovaly v pohybu. Délku si zvolte podle toho, aby vám byla pohodlná: Áčkové šaty můžete vybírat v mini, midi nebo maxi délkách.

Květinové šaty

Kdy jindy zvolit květované šaty než během léta? Květiny jsou navíc univerzálním motivem, který sotva kdy vyjde z módy. Aktuálně jsou velmi populární výrazné a barevné květované vzory. Dodají vám svěžest a energii. Trendy jsou pak kromě velkých a odvážných květinových motivů i jemné vzory kvítků, které působí romantickým a něžným dojmem. Pro běžné nošení kombinujte květované šaty s teniskami či sandálky. Hodí se také ke džínové či kožené bundě. Klíčem k nošení květovaných šatů je vhodně je kombinovat: Výraznější šaty doplňte méně výraznými doplňky, a udržujte zbytek outfitu jednodušší, aby samotné šaty a jejich krásný vzor vynikly.

Šaty s tulipánovou sukní

Šaty s tulipánovou sukní, známé také jako šaty s tulipánovým střihem, jsou oblíbené pro svou eleganci a nevšednost. Přiléhavá sukně má překřížené přední díly tkaniny, což ji lehce zvýrazňuje a navíc připomíná tvar tulipánů. Můžete si hrát s různými potisky i texturami, od jednobarevných minimalistických šatů po výrazné vzory, ve kterých rozhodně nezapadnete.

Košilové šaty

Do businessu i na pivo, do města i na procházky. Košilové šaty využijete kamkoliv a v žádné příležitosti vás nezklamou. Můžete volit různé délky košilových šatů podle toho, co vám bude komfortní. Výhodou je, že se dají k šatům snadno kombinovat i různé druhy obuvi a doplňků. Vypadají skvěle s teniskami i s botami na podpatku. A pokud vás jejich standardní využití omrzelo, můžete je obléct jako vrchní vrstvu ke kalhotám či legínám.

Zavinovací šaty

I zavinovací wrap šaty mají univerzální střih, který se snadno přizpůsobí vaší postavě. Díky němu můžete krásně ovinout postavu a zvýraznit pas. Díky zavinování můžete přizpůsobit i to, jak moc nebo málo budou šaty obepnuté. To z nich dělá velmi praktický střih, který můžete proměňovat dle libosti. Jsou vhodné pro denní nošení i formální příležitosti. Díky své schopnosti přizpůsobit se, tvoří oblíbený kousek, který vás vždycky podrží.

Populární střihy bývají nadčasové a vydrží vám více než jednu sezónu. Vybírejte tak, abyste se cítila dobře především vy sama. Pak zazáříte úplně v jakýchkoliv šatech. Pohodlí, střih i praktický materiál tak budou onou třešničkou na dortu, která z obyčejných šatů udělá šaty neobyčejné, ve kterých vás bude čekat ještě spousta letních dnů.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.