Sociální sítě
Nahoru

Národní soutěž růžových a perlivých vín ovládla Střední vinařská škola Valtice

Odborná komise ve Velkých Pavlovicích měla toto jaro plné ruce práce, když hodnotila celkem 205 vín od rekordních 95 vinařů. Tento rok soutěž JAROVÍN oslavila své jednadvacáté výročí a stále více si získává pozornost nejen odborníků, ale i veřejnosti. Letošním šampionem Národní soutěže růžových a perlivých vín JAROVÍN 2024 se stal s 91 body ze sta Cabernet Sauvignon rosé 2023, pozdní sběr ze Střední vinařské školy Valtice.

JAROVÍN, jak název napovídá, se zaměřuje na vína, která jsou ideální pro jarní období – zejména na růžová a perlivá vína. Hlavní cíl soutěže není jen identifikovat a ocenit ta nejlepší z nich, ale především přiblížit je široké veřejnosti.

Prostor dostávají vinaři nejen na soutěži samotné, ale hlavně na následujících veřejných pultových degustacích. Tyto degustace jsou součástí vinařské roadshow, která se rozjíždí ihned po vyhlášení výsledků. Během května a června bude tato roadshow procházet celou Českou republiku.

Zahrnuje zastávky od Budějovic až po Ostravu a od Trutnova po Znojmo, což vinařům umožňuje prezentovat svá výjimečně hodnocená vína širokému publiku. Každá z těchto degustací nabízí návštěvníkům jedinečnou příležitost ochutnat špičková vína v pohodlí svého města.

Šampionem Národní soutěže růžových a perlivých vín JAROVÍN 2024 se stal Cabernet Sauvignon rosé 2023, pozdní sběr ze Střední vinařské školy Valtice.

Vstupenky na tyto akce jsou k dispozici online a milovníci vína mohou očekávat nejen výběr nejlepších jarních vín, ale také odborné komentáře, které jim pomohou lépe porozumět charakteristikám degustovaných vín. Tato roadshow nejenže podporuje lokální vinaře, ale také vzdělává veřejnost o kvalitě a různorodosti českých vín.

Celá akce JAROVÍN představuje vynikající příležitost pro vinaře ukázat své umění a pro veřejnost objevit nové chutě a rozšířit své vinařské obzory. Soutěž a následné degustace tak tvoří důležitý most mezi vinaři a milovníky vín, což přispívá k rozvoji české vinařské kultury. Vstupenky najdete zde.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.