Sociální sítě
Nahoru

Hostina z lesa

Restaurant Deer v Michalské ulici, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se těší velké oblibě. Příjemný interiér, profesionální servis a dechberoucí pokrmy, které připravuje šéfkuchař Lubomír Dolejš se svým týmem. To vše v příjemné symbióze, která z každé návštěvy restaurantu dělá výjimečnou událost.

Menu je různorodé a vybere si opravdu každý. Od burgerů, přes těstoviny a risotto, mořské ryby až ke steakům. Samozřejmě signature pokrmy jsou ze zvěřiny, ta k restaurantu Deer neodmyslitelně patří. Právě proto si šéfkuchař Lubomír Dolejš připravil nové zvěřinové degustační 4 chodové menu během něhož host okusí Dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem. Následují výtečné Ravioly s jelením masem a dýňovým pyré, které doplňuje smetana, černý kořen, hráškové lusky a celer.

Hlavním chodem je bestseller celého podniku, a to je Jelení hřbet s dušenou jelení plecí, zeleninovým pyré s jalovcem, bramborovými noky a brusinkami. Doslova symfonie chutí na jednom talíři. Všechny výše uvedené chody mají jedno společné, a to že pochází z lesa. Jaký bude tedy dezert? Samozřejmě ikonický Les, který vypadá autenticky, a navíc báječně chutná. Může za to medový mousse s lesním ovocem, čokoládové lístky, sponge a rakytník.

Čtyři signature chody od Lubomíra Dolejše jsou báječné. Cena menu 1450 Kč na osobu bez vinného párování, které si lze za 1000 Kč přiobjednat

Více z rubriky Restaurace

  • Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

    Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...

    Jan Pešek15.7.2024
  • PRU58 myslí i na vegany

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové lunch menu. Podává se vždy ve všední den od 11:00 do 15:00 a příchozí...

    Marek Zelený8.7.2024
  • Vejce Benedikt, které musíte ochutnat

    Restaurant Deer v centru Prahy je vyhlášeným místem s těmi nejlepšími večeřemi, kde každé jídlo vypráví svůj příběh. Kvalitní suroviny od...

    Marek Zelený1.7.2024
  • Ocenění Wine Spectator putuje do pražského Four Seasons

    Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento...

    Marek Zelený27.6.2024
  • Léto u moře i v Praze

    Restaurace Hliněná bašta sice stojí u rybníka v Průhonicích, ale připadáte si tu jako na břehu moře, zvlášť když vám na...

    Jan Pešek19.6.2024
  • Tajné fígle šéfkuchaře Tritonu

    Umění fermentace dobývá české kuchyně. Tomáš Kohút z pražské restaurace Triton s jeho pomocí připravuje chuťově výrazné omáčky i černou jablečnou...

    Marek Zelený19.6.2024
  • „Izakaya Takeover“ s šéfkuchařem Jakubem Horákem v restauraci Zen

    Zažijte večer plný chutí exotického Japonska a speciálního způsobu stolování IZAKAYA. Restaurace ZEM v hotelu Andaz Prague představuje „Izakaya Takeover“, exkluzivní...

    Marek Zelený14.6.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek14.6.2024
  • Tento steak prosím

    Terasa U Prince je vyhlášenou restaurací s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí. Tento pohled ocenilo již několik zahraničních žebříčků. Ikonické...

    Marek Zelený11.6.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.