Sociální sítě
Nahoru

Hostina z lesa

Restaurant Deer v Michalské ulici, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se těší velké oblibě. Příjemný interiér, profesionální servis a dechberoucí pokrmy, které připravuje šéfkuchař Lubomír Dolejš se svým týmem. To vše v příjemné symbióze, která z každé návštěvy restaurantu dělá výjimečnou událost.

Menu je různorodé a vybere si opravdu každý. Od burgerů, přes těstoviny a risotto, mořské ryby až ke steakům. Samozřejmě signature pokrmy jsou ze zvěřiny, ta k restaurantu Deer neodmyslitelně patří. Právě proto si šéfkuchař Lubomír Dolejš připravil nové zvěřinové degustační 4 chodové menu během něhož host okusí Dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem. Následují výtečné Ravioly s jelením masem a dýňovým pyré, které doplňuje smetana, černý kořen, hráškové lusky a celer.

Hlavním chodem je bestseller celého podniku, a to je Jelení hřbet s dušenou jelení plecí, zeleninovým pyré s jalovcem, bramborovými noky a brusinkami. Doslova symfonie chutí na jednom talíři. Všechny výše uvedené chody mají jedno společné, a to že pochází z lesa. Jaký bude tedy dezert? Samozřejmě ikonický Les, který vypadá autenticky, a navíc báječně chutná. Může za to medový mousse s lesním ovocem, čokoládové lístky, sponge a rakytník.

Čtyři signature chody od Lubomíra Dolejše jsou báječné. Cena menu 1450 Kč na osobu bez vinného párování, které si lze za 1000 Kč přiobjednat

Více z rubriky Restaurace

  • Pikantní La Veranda

    Restaurace La Veranda je ikonou špičkové pražské gastronomie, která nepotřebuje hodnocení v průvodcích. Tvoří ho totiž sami hosté tuzemští i ze...

    Marek Zelený1.10.2024
  • The Artisan zve na pražský Restaurant Week

    Restaurace The Artisan, která je součástí pražského hotelu Marriott, se letos opět zapojí do prestižního kulinářského festivalu Restaurant Week, který se...

    Marek Zelený23.9.2024
  • Amuni: Sicilská pizza s výhledem na Vltavu

    Gourmet pizzeria Amunì není na pražské gastronomické scéně žádným nováčkem – svou první pobočku otevřela již v roce 2017. Letos k...

    Jan Pešek12.9.2024
  • Juriho výběr

    Španělská tapas restaurace Casa 71 v Londýnské ulici kousek od Náměstí Míru je výjimečná. Autentické prostředí španělské restaurace někde mezi Barcelonou...

    Marek Zelený9.9.2024
  • Station Anděl na pražském Smíchově právě otevřel

    Novinka roku se právě otevřela. Station Anděl na pražském Smíchově láká svou autentickou newyorskou atmosférou, kde chutě neznají mezí evropského kontinentu....

    Marek Zelený6.9.2024
  • Studio archicraft představilo restauraci na pražském letišti

    Holešovický architektonický ateliér patří mezi renomované tvůrce gastronomických projektů. Stojí za úspěšnými realizacemi restaurací Masaryčka, konceptu Pilsnerka či bistra Mojo a...

    Marek Zelený2.9.2024
  • Zvěřinový burger v centru staré Prahy

    Restaurant Deer, jen pár kroků od Staroměstského náměstí a Národní třídy zároveň, se pyšní nejen svou strategickou polohou, ale především nádherným...

    Marek Zelený8.8.2024
  • Unikátní Babiččina zahrada

    Nejkrásnější restaurační zahrada v České republice má své jméno a je jím Babiččina zahrada. Toto stavení v Průhonicích u Prahy překonalo...

    Marek Zelený6.8.2024
  • Nechte se inspirovat letním menu restaurace Le Grill

    Stylová zahradní restaurace Le Grill nabízí od poloviny července letní menu, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, česnek, fenykl, melouny, mrkev, cuketa,...

    Marek Zelený25.7.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz