Sociální sítě
Nahoru

Neom: Budoucnost logistiky a infrastruktury v srdci Blízkého Východu

Neom se rychle mění z konceptu do reality. Nedávné video zveřejněné na YouTube ukazuje ambiciózní futuristický projekt, který přesahuje rámec tradičních resortů, luxusních hotelů a špičkových zařízení. Neom se má stát metropolí větší než 24 Hongkongů dohromady, což podtrhuje význam Oxagonu, klíčového přístavního a logistického centra. Toto centrum, nyní známé jako „Port of Neom,“ je klíčovým pilířem tohoto monumentálního projektu.

Nový model Oxagonu přináší integrovaný přístav a logistické centrum, poháněné obnovitelnou energií. Přístav se rozkládá na ploše 2 milionů čtverečních metrů a má kapacitu 12 milionů TEU (Twenty-foot Equivalent Units), čímž překonává i přístav v Los Angeles, který v roce 2023 zpracoval 8,6 milionu TEU.

Umělá inteligence zajišťuje bezproblémové a bezchybné přesuny nákladů, což je jen jedním z mnoha příkladů technologické inovace a progresivního myšlení v tomto projektu.

Kontejnerové skladiště v Oxagonu spojuje autonomní dopravu s logistickým centrem, které je napojeno na kontejnerové vysoké skladiště. Video na YouTube odhaluje, jak je toto pokročilé centrum integrováno do širšího dodavatelského řetězce Neom. Tento prostor zahrnuje automatizované zpracování zboží a tři klimatizované prostředí: mražené, chlazené a okolní teplotu.

Dalším impozantním prvkem je železniční síť na molu, která se napojuje na hlavní železniční síť Neom. Tato síť pokryje celou oblast Neom, od Trojeny po The Line, a zahrne řadu projektů napříč Akabským zálivem.

Neom pokračuje v ohromování světové veřejnosti a jeho vyspělá logistická a dopravní infrastruktura představuje příslib budoucnosti, kde technologie a udržitelnost jdou ruku v ruce. Tento projekt nejen redefinuje standardy moderního urbanismu, ale také posouvá hranice toho, co je v oblasti logistiky a infrastruktury možné.

Více z rubriky Zahraniční reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.