Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento úspěch činí z CottoCrudo první a jedinou restauraci v České republice, která toto ocenění obdržela.
Ocenění Award of Excellence je udělováno restauracím, které nabízejí výjimečný vinný lístek a excelentní služby v oblasti vín. Vinný lístek představuje rozmanitý výběr respektovaných vinařství z celého světa s víny, která doplňují témata menu z hlediska ceny a charakteru. Důležitým aspektem jsou i odborné znalosti personálu restaurace. Toto ocenění potvrzuje pozici CottoCrudo jako přední destinaci pro milovníky vína nejen z České republiky ale i zahraničí.
Helmut Roessler, Director of Food & Beverage hotelu Four Seasons v Praze, k tomu doplňuje: „Je pro nás velkou ctí, že jsme toto prestižní ocenění od Wine Spectator získali, navíc jako první a jediná restaurace v České republice. Je to pro náš talentovaný CottoCrudo tým velké uznání a těšíme se, že budeme i nadále nabízet našim hostům nezapomenutelné zážitky s jedinečnou nabídkou těch nejlepších vín z celého světa.”
CottoCrudo, známá svou moderní italskou kuchyní z prvotřídních sezónních surovin od místních i zahraničních dodavatelů, se může pochlubit rozmanitým vinným sklípkem. Najdete v něm pečlivě vybraná vína z Itálie, Francie, Německa, Rakouska a České republiky. Sommeliéři restaurace neustále prohlubují své znalosti prostřednictvím přímé spolupráce s vinaři a pravidelných návštěv vinic, což jim umožňuje doporučit hostům dokonalé kombinace vín.
Wine Spectaror Restaurant Award – ocenění pro restaurace, které bylo uděleno v roce 1981, představuje jediný program na světě zaměřený výhradně na vinařský servis v restauracích. Ocenění se uděluje ve třech úrovních: Award of Excellence, Best of Award of Excellence a Grand Award, přičemž v každé příslušné kategorii bylo letos uděleno 2 150; 1 531 a 96 vítězů.