Sociální sítě
Nahoru

Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých podmínkách unikátní svým konceptem. Majitel Štěpán Návrat otevřel tento smělý podnik v roce 2018.

Proč je tak jiný? Restaurace se soustředí pouze na “chef’s table” neboli koncept jednoho stolu. K 8-chodové degustaci, servírované a prezentovné přímo šéfkuchaři, zde může ke stolu usednout maximálně 10 osob. Ochutnat lze na 100 různých chutí, textur, technik a jejich kombinací, které připravuje a servíruje kuchařský tým restaurace Benjamin.

Tým o 4 rukách, nikdo jiný se o hosty nestará, tvoří dlouholetý šéfkuchař Jakub Červenka a jeho pravá ruka chef de partie Melanie Rácová. Tento talentovaný kuchař povznesl restauraci Benjamin zase o kus výše. Dokonalé technologické postupy, dělají z tohoto profesionála mistra svého oboru. Nově ho doplňuje Melanie, tato mladá kuchařka je projevem současné gastronomie. Je jí pouhých 23 let a původní cesta studia směřovala k marketingu.

Před maturitou ovšem Melanie odjela za svou maminkou do Švýcarska, kde právě ona působila velmi úspěšně v oblasti soukromého vaření. Melanie začala kráčet ve šlépějích své maminky a rázem tvořily úspěšný kuchařský tým, který dostával nabídky na cateringy a firemní večírky jak v zahraničí, tak i u nás.

Nedávno se Melanie rozhodla posunout dál a rozvíjet svoje dovednosti v gastronomii až nakonec zakotvila po boku Jakuba. No otázku proč kuchyně na místo marketingu říká: „Fascinuje mě rozmanitost surovin, které nám příroda poskytuje, a ze kterých mohu využít maximum díky kuchařským technikám, o kterých jsem před pár lety neměla ani tušení.“

Oba si náramně sedli a Jakub s Melanií v kuchyni doslova kouzlí. Je to díky jejich společné kulinářské vášni, která jde daleko za hranice České republiky. Jejich 8-chodové menu se položkově neustále transformuje dle aktuální dostupnosti sezónních surovin a pokud si to host přeje, může být doplněné o vhodná lokální vína v podobě vinného párování. Z letního menu za zmínku stojí Hrášek, který se podává se sivenem, tymiánem a pomyslnou tečku dělá hrachové miso. Dalším chodem, který je více než zajímavý je Jeseter v kombinaci s raky kaviárem a ředkvičkou. Dezert v podobě Pribináčku, ovšem nečekejte klasiku, je osvěžený bobkovým listem a podávaný s jahodami a mákem.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.