Sociální sítě
Nahoru

Victorinox s damaškovým nožem pro 2024

Letošní limitovaná edice Damast je fascinujícím spojením nože Victorinox Farmer X, oblíbených střenek Alox v syté tmavě hnědé barvě a elegantní čepele Damasteel®. Jmenuje se Farmer X Alox Damast a je celosvětově omezena na 7 000 kusů.

Sběratelé, fanoušci a přátelé značky každoročně netrpělivě očekávají uvedení nejnovější limitované edice švýcarských kapesních nožů Damast. Čepel Damasteel®, vyrobená ve 115 vrstvách pro neuvěřitelnou houževnatost nese charakteristický vzorem Hakkapella; v kombinaci se sytě hnědými střenkami Alox je tento číslovaný nůž naprosto unikátní.

Limitovaná edice Farmer X Alox Damast 2024 je symbolem řemeslné zručnosti a moderní elegance. Materiál Damasteel® použitý na výrobu tohoto nože chytře kombinuje odolnost proti korozi s vynikající pevností a deset funkcí nože připraví jeho majitele na téměř každou situaci. Díky svému vytříbenému designu a špičkovým materiálům je důkazem o síle vynalézavosti a snaze o dokonalost – prvotřídní kapesní nůž v omezeném počtu kusů.

Damašková ocel se v historii značky Victorinox těší velké oblibě. Již mnoho let jsou vyráběny limitované edice nejen kapesních nožů, ale vzniklo i několik různých druhů kuchyňských nožů z tohoto velmi speciálního materiálu.

Damasteel posouvá tradiční proces kování damascénské oceli na další úroveň použitím práškové metalurgické oceli. Jedná se o moderní způsob, jak zlepšit a zdokonalit starou tradici s výhodou menšího množství nečistot a mnohem méně inkluzí ve srovnání s tradiční damaškovou ocelí. Damasteel poskytuje zvýšenou houževnatost a zachování ostrosti ve srovnání s konvenčně vyráběnou ocelí. Tehdy stejně jako dnes je vrcholem při výrobě čepele z damaškové oceli její povrchová úprava. Pečlivým broušením, leštěním a leptáním se odhalují jedinečné a charakteristické vzory, které umožňují nahlédnout do duše materiálu.

Farmer X Alox Damast Limited Edition 2024 lze zakoupit v pražském obchodě Victorinox Store na Dušní ulici nebo na jeho oficiálních webových stránkách vxstore.cz za 7 590 Kč. Victorinox zaručuje, že všechny nože a nástroje jsou z prvotřídní nerezové oceli, každá položka má doživotní záruku na jakékoli vady materiálu a jeho zpracování. Victorinox se pyšní více než 135 lety zkušeností s výrobou vysoce kvalitních nožů ve Švýcarsku.

Více z rubriky Pánský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.