Sociální sítě
Nahoru

Kompaktní Mercedes-Benz: Studie se speciální výbavou pro expedice

Mercedes-Benz ukázal, v podobě studie Concept GLB, představené na dubnovém autosalonu „Auto Shanghai“, jaké varianty SUV na platformě kompaktních vozů společnosti by bylo možné ještě realizovat po boku sportovního, všestranného modelu GLA. Zatímco GLA slibuje svým designem ve stylu kupé progresivní potěšení z jízdy, Concept GLB klade důraz na prostorný interiér a robustnost. Koncepční vozidlo nabízí i díky dlouhému rozvoru prostor pro sedm osob. Řada robustních detailů signalizuje, že Concept GLB doslova s chutí vyhledává drsné polní cesty.

Položili jsme si otázku, zda je v naší úspěšné nabídce SUV ještě místo mezi GLA a GLC. Odpovědí je Concept GLB. Jím ukazujeme, jaké kreativní nápady máme i pro tento segment,“ říká Britta Seeger, členka představenstva společnosti Daimler AG, odpovědná za prodeje divize Mercedes-Benz Cars.

Concept GLB je odolné a praktické SUV s kompaktními rozměry. Jsme přesvědčeni o tom, že se tento koncept setká s velkým zájmem našich zákazníků, ať jako velkorysý, sedmimístný rodinný automobil, nebo mnohostranný vůz pro volný čas.“ Zákazníci v současnosti velmi oceňují rozmanitou nabídku SUV značky Mercedes-Benz. Na celém světě se pro SUV Mercedes-Benz rozhodlo již více než šest milionů zákazníků. Segment SUV byl v obchodní bilanci značky Mercedes-Benz za rok 2018 s více než 820 000 prodanými vozy nejsilnějším.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.