Sociální sítě
Nahoru

Jan Rojík: Na kvalitě záleží především

Klatovský sedlář a brašnář Jan Rojík, jemuž kamarádi neřeknou jinak než Charlie, nabízí ruční zakázkovou výrobu vysoké kvality, jejímž základem je prvotřídní třísločiněná hovězí kůže, a to vždy vrchová, tedy s pokožkou.

Cestovní kufr z kruponu (přírodní hovězí hlazenice, tloušťka 2 mm) a italského rámu. Ručně barveno a včelím voskem zapraveno osobně Janem Rojíkem. Ražba slepotiskem, čárkování horkým železem. Hlavní díl a straničky šity ručně, zbytek na stroji.

Charlie je veselý chlapík a nápadům zákazníků se v jeho dílně meze nekladou. Přejete si aktovku, desky na spisy, kabelku? Není problém. Toužíte po luxusní cestovní kabele, peněžence, opasku, klíčence? Vyberte si. Objednat si lze pánské etue, retro doktorské kufříky, brašničky či různé sumky na opasky, batohy, vaky, pouzdra na nože, sekery, a tak bychom mohli pokračovat. Vymyslete cokoliv, Charlie to vyrobí. A bude to originál jen pro vás, žádná sériovka.

Kůžím nižší kvality se zásadně vyhýbá, materiál včetně kožešin odebírá hlavně z koželužen v Čechách a na Moravě, ale také v Německu a Itálii. Textilní materiály jako lněné sedlářské ségly nebo bavlněnou plachtovinu nakupuje rovněž u české textilky. U textilu dává přednost čistě přírodním materiálům, jako je len, bavlna, vlna a hedvábí. Masivní sedlářské kování pochází opět z tuzemských zdrojů, opaskové přezky pak z Itálie, zámky a kování na koženou galanterii hlavně z Německa. Při práci klade důraz nejenom na luxusní vzhled, ale hlavně na kvalitu a dlouhou životnost výrobku.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.