Sociální sítě
Nahoru

Citroën C3 Aircross prošel kompletním faceliftem

Citroën radikálně mění svůj přístup k trhu kompaktních SUV a představuje zcela přepracovaný model C3 Aircross. Tento zbrusu nový model, představený v evropské variantě, sdílí novou platformu Smart Car s nedávno uvedeným modelem C3, díky čemuž může být nabízen za velmi atraktivní cenu.

Mezi další společné rysy patří nová identita značky a stejný designový jazyk, a to jak zvenčí, tak zevnitř. Jde o opravdové SUV nabízející ochranu, robustnost, snadný přístup a pocit bezpečí, stejně jako sebevědomý, propracovaný a moderní styl. Spolu s novým positioningem se změnil i styl a rozměry nové C3. S délkou 439 cm poskytuje pětimístná verze nejlepší vnitřní prostor ve druhé řadě ve své kategorii. Vedle ní nabízí Citroën také zcela novou verzi až se 7 sedadly, která se v tomto segmentu objevuje poprvé: zachovala si stejné proporce jako pětimístná verze a zajišťuje bezkonkurenční flexibilitu použití a zároveň zůstává kompaktní a mrštná.

Prostorný a dobře vybavený nový C3 Aircross nabízí snadný a pohodlný každodenní zážitek z jízdy ve městě i mimo něj. Citroën, který vždy vychází vstříc očekávání zákazníků hledajících pohodu, prostor na palubě a praktičnost, vybavil vůz C3 Aircross koncepcí kabiny C-Zen-Lounge s head-up displejem a kompaktním multifunkčním volantem a novými sedadly Citroën Advanced Comfort přepracovanými pro optimální oporu.

Komfort na palubě zvyšuje poprvé u všech verzí použité odpružení Citroën Advanced Comfort s tlumiči s progresivními hydraulickými dorazy. Pro větší klid nabízí C3 Aircross všechny technologie asistenčních systémů řízení, které se v tomto segmentu očekávají, a také systém infotainmentu nejnovější generace s 10,25palcovým dotykovým displejem.

Nový C3 Aircross se stává součástí světa elektromobilů, vedle benzínového motoru nabízí dvě další varianty pohonu: mimořádně všestranný hybridní pohon o výkonu 136 k a napětí 48 V, který pomáhá snižovat spotřebu paliva, a dále plně elektrickou verzi s dojezdem přes 300 km (čeká se na homologaci), která vnáší klid do každodenního cestování a je velmi vhodná pro dlouhé cesty díky kapacitě dobíjení z 20 % na 80 % za pouhých 26 minut a současnému využití aplikace ë-ROUTES, plánovače cest, který se v reálném čase přizpůsobuje změnám na trase. V roce 2025 bude k dispozici verze s dojezdem přes 400 km.

Po faceliftu modelu C3 provedl Citroën totéž s vozem C3 Aircross: výsledkem je koncept rodinného SUV ideálního pro aktivní lidi, kteří touží nalézt modularitu a robustnost. Vyrábět se bude v Evropě, konkrétně v závodě v Trnavě. Vůz C3 Aircross bude možné objednat v plně elektrické verzi za cenu od 27 400 €, verzi Hybrid 136 za cenu od 25 500 €. V tradiční benzínové verzi bude k dispozici od 19 400 €.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz