Sociální sítě
Nahoru

Investiční mince jako projev lásky

Přemýšlíte, čím potěšit svou drahou polovičku na svátek všech zamilovaných? Zkuste to letos jinak a originálně. Stále populárnější jsou jako dárek zlaté a stříbrné slitky a mince.

Pokud chcete darovat něco trvalého, co nikdy nebude ztrácet na své hodnotě, pak je mince tím pravým dárkem, originálním a navíc smysluplným. Investice do drahých kovů poskytuje dlouhodobou ochranu majetku, finanční rezervu a pojistku před propadem trhů i před finanční krizí. S fyzickým zlatem máte navíc své investice doslova po ruce, tedy nevkládáte svůj majetek do rukou nikoho druhého, nejste závislí na bankách a jiných finančních institucích,” říká Libor Brůna ze společnosti Golden Gate.

Mince je k dostání na Goldengate.cz ze cenu 2 350 Kč.

Pro letošní oslavy svátku zamilovaných tak vznikla stříbrná mince One Love velikosti jedné unce v kvalitě proof. Její rub nese motivy lásky, míru a harmonie. Znázorňuje dvě holubice, které jsou od pradávna symbolem věrné lásky a čistoty, protože celý svůj život mají jednoho partnera.

Například v Anglii byli lidé přesvědčeni, že si tito ptáci hledají své protějšky v období Valentýna, svátku všech zamilovaných. Dále je pak na minci zlatý motiv nekonečna a stylizovaný vzor květin a listů. Součástí designu jsou také nápisy „Dvě srdce. Dva životy. Jedna láska“. Na lícové straně mince je portrét Jejího veličenstva královny Alžběty II., váha mince, její ryzost, rok emise a nominální hodnota. Mince je zasazena do prezentačního rámečku a zabalena v dárkové krabičce s mašlí.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.