Sociální sítě
Nahoru

Virapen dal K.O. farmaceutickým firmám

Majitelé firem by si měli dát pozor, koho přijímají na vysoké pozice. I ředitel totiž může být pořádně nebezpečný. Přesvědčí se o tom již brzy největší hráči ve farmaceutickém průmyslu. Vychází kniha Johna Virapena, která zrovna nezavání loajalitou. Nežádoucí účinek: Smrt, tak se jmenuje šokující odhalení nejhorších praktik farmaceutických firem, které nelze bagatelizovat, protože  přiznání nevynesl zhrzený řadový zaměstnanec, ale člověk, který dlouhá léta působil jako ředitel a na těchto praktikách se sám bezprostředně podílel. iLuxus.cz má k dispozici přednostně výtisk a lidé budou otřeseni, co se uvnitř dočtou.

John Virapen

Doznání skutečnosti, že farmaceutické firmy vyrábějí a distribuují léky, které pak lékaři za dostatečnou úplatu pacientům předepisují, a jejichž jediným výsledkem je obohacení zmíněných zúčastněných stran, patří v této knize k těm nejbanálnějším. Podplácení lékařů a institucí, které rozhodují o legalizaci léčiv, popisuje Virapen jako běžnou praxi a podle jeho slov jsou na tyto účely vydávány ohromné finanční sumy. Přímo děsivě pak působí přiznání, že farmaceutické firmy distribuují léčiva, u nichž si jsou vědomy jejich vedlejších účinků. „Sám jsem byl svědkem toho, že léky, které měly pomoci, zabíjely,“ odhaluje John Virapen otřesnou skutečnost, která by nebýt jeho knihy zůstala světu neznámá. Při své návštěvě Prahy se svěřil s tím, jaké okolnosti jej vedly k tomu, aby celý příběh zveřejnil, ačkoli tím přiznává svoji vinu: „Už jsem zkrátka neunesl tíhu svého svědomí, musel jsem se o to vše podělit s ostatními. Ten svět, v němž pro finanční zisky umírají nevinní lidé, se mi zhnusil. …“

Virapen ve své knize popisuje, jak se propracoval od pozice farmaceutického dealera až do funkce výkonného ředitele. Podle něj farmaceutické firmy chtějí, aby lidé byli nemocní nebo, aby se tak alespoň cítily. Pokud nemocní nejsou, dokážou jim jejich onemocnění vymyslet. To vše s cílem nepředstavitelných finančních zisků.

Více z rubriky Osobnosti

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.