Sociální sítě
Nahoru

Milionářské sny o medu

Milionáři často dostanou, co chtějí, a Sir Jim Ratcliffe, spolumajitel Manchester United, je toho dokonalým příkladem. Po osmnáctiměsíčním boji o plánování vyhrál spor se sousedem ohledně úlů a tenisového kurtu.

Tento 71letý magnát, který stojí za společností Ineos a má majetek v hodnotě 19,5 miliardy dolarů, byl obviněn z přeměny svého sedmiakrového pozemku v Hampshire’s New Forest na průmyslovou oblast. Výstavba dvou velkých stodol, tenisového kurtu a pergoly vyvolala otázky mezi místními obyvateli ohledně skutečného účelu těchto staveb.

Jako vlivný podnikatel s firmami po celém světě a s ročními příjmy kolem 65 miliard dolarů se Ratcliffe očividně nespokojí s běžně dostupným medem. Podle dokumentů, které jeho agent předložil, si Ratcliffe velmi váží domácích zahradních produktů, a proto se začal věnovat včelaření na svém pozemku, kde má několik úlů na výrobu medu pro sebe a svou rodinu. Kromě úlů potřebuje také vnitřní skladovací prostory pro zpracování medu a skladování včelařského vybavení.

Velkolepý pozemek zahrnuje také sedmiakrovou zahradu, která vyžaduje značné vybavení a prostory pro zahradnický personál. Po více než roce obdržel Ratcliffe, hlavní postava klubu Manchester United, povolení k vybudování zařízení pro výrobu medu, které mu umožní naplnit jeho včelařské sny v rekreačním domě v hodnotě 7,5 milionu dolarů.

Více z rubriky Osobnosti

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.