Sociální sítě
Nahoru

Volvo Ocean Race má i limitovanou edici automobilů

Slavný závod Volvo Ocean Race inspiroval nejenom švýcarskou manufakturu IWC k výrobě jedinečného chronografu, ale také švédské Volvo k navržení limitované edici 7 500 vozů. Vybírat lze mezi kombíky V60 a V70 a terénními vozy XC60 a XC70. Ať zvolíte kterýkoliv z nich, pokaždé vám bude připomínat mořské dálky. Ostatně, stačí již první pohled na karoserii, která je vyvedena v modrém odstínu Volvo Ocean Blue II nebo ve stříbřitém Electric Silver. Doplňují je litá kola inspirovaná mořskými vlnami.Mnohem více se však vůz proměnil ve skutečnou jachtu v interiéru, který se vyznačuje vysokou úrovní řemeslného zpracování. Ne náhodou výrazné švy na černém či béžovém koženém čalounění připomínají ty na plachtách. Hliníkový dekor na středové konzoli a palubní desce zase symbolizuje přístav plný lodních stěžňů.Tam, kde loď musí při vyplouvání z přístavu používat pomocné motory, spoléhá se Volvo na přesné řízení a parkovací senzory. Každý model limitované edice se doslova přenáší přes silniční nerovnosti a svého majitele konejší absolutním komfortem. Nad vaším životem bdí celá armáda elektronických pomocníků.Spolehnout se tak můžete na standardně dodávaný systém automatického brzdění City Safety nebo příplatkovou ochranu chodců Pedestrian Protection. Mimo to je ovšem možné vozy Volvo Ocean Race vybavit také adaptivním tempomatem třetí generace, který funguje v rozmezí 0‒200 km/h a v kolonách dokáže zcela zastavit či se naopak sám rozjet. Pokud jachty a moře obdivujete hlavně kvůli propojení s životním prostředím, jistě sáhnete po motoru D2 DRIVe, který se vyznačuje emisemi CO2 o hodnotě pouhých 119 g/km.A pokud je vám milejší nespoutanost a rychlost, bude vaším ideálem inovovaný motor D5, který produkuje 215 koní a 440 Nm točivého momentu při spotřebě pouhých 6,4 l / 100 km. Zkombinovat jej můžete s novým informačním systémem Volvo Sensus, jenž soustředí informace o voze na jedinou sedmi- nebo pětipalcovou obrazovku. Řidič tak není v žádném případě při jízdě rozptylován a veškeré funkce včetně integrovaného telefonu a navigace ovládá tlačítky na volantu. Pomocí tlačítka „My Car“ na středové konzoli jej může zkontrolovat i spolucestující, který se tak staví do role prvního důstojníka. Kapitánem však může být jen jeden. A jste-li majitelem některého z modelů Volvo Ocean Race, je tato volba jasná.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.