Sociální sítě
Nahoru

Na světě je miliontý Land Rover Dicovery

Miliontý vůz Land Rover Discovery vyrobila továrna britské automobilky Jaguar Land Rover v Solihullu. Automobilka se rozhodla tento počin oslavit expedicí právě tohoto miliontého LR Discovery z Birmighamu do Pekingu. Během padesáti dnů zdolají tři vozy LR Discovery více jak 8 000 km a projedou více než desítkou zemí Evropy a centrální Asie. Jejich cesta vyvrcholí 23. dubna pekingským autosalonem.

Expedice z Birmighamu do Pekingu má za cíl vybrat jeden milion liber. Výtěžek této akce podpoří projekt Červeného kříže a Červeného půlměsíce pro zlepšení vodních a hygienických podmínek v Ugandě. Připojí se tak k tříleté celosvětové iniciativě „Reaching Vulnerable People Around the World“, která začala v roce 2010 a pomáhá ve více než 15 zemích světa.

Výroba miliontého vozu LR Discovery přichází 23 let po prvním uvedení tohoto modelu na trh. Patrony tohoto vozu jsou dobrodruzi a cestovatelé jako Bear Grylls, Ray Mears, Monty Halls a polárník Ben Saunders, kteří kvality LR Discovery prověřují na svých cestovatelských misích. Discovery nasbíralo více než 200 ocenění a v loňském roce lámal tento vůz rekordy – ve 170 zemích světa se prodalo více jak 45 000 vozů. Z hlavních závodů ve středozápadní Anglii se vyváží více než 83 % celkové produkce.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.